ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei se arată nemulțumită de felul în care realizatorii emisiunii În premieră cu Carmen Avram, de la Antena 3, au prezentat cazurile unor preoți caterisiți de Biserica Ortodoxă Română pentru „fapte grave de imoralitate, de corupție și de abateri disciplinare”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„Realizatorii emisiunii menționate mai sus, lipsiți de onestitate profesională, deși au beneficiat de informații complete despre persoanele sancționate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei – pe care le-au prezentat drept victime – au omis cu bună știință folosirea acestora, preferând să-și întemeieze comentariile doar pe mărturiile lor tendențioase și false.

Culmea paradoxului: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei este acuzat de o serie de practici ilegale, pe care el însuși le-a sancționat întotdeauna, precum minciuna, corupția, hoția, calomnia și lăcomia unor năimiți (popi mercenari), pătrunși în cler prin mijloace neortodoxe, sau ale unor așa-ziși credincioși ortodocși, care confundă locașul de cult cu proprietatea lor privată”, susține Arhiepiscopia în cauză.

Acuzațiile dure la adresa jurnaliștilor de la Antena 3 continuă: „Este trist, îngrijorător și inexplicabil faptul că acești jurnaliști – de altfel, competenți, din punct de vedere profesional – nu depun nici un efort pentru a cunoaște cu adevărat istoria, viața și problemele reale ale Bisericii Ortodoxe, ci, dimpotrivă, se pretează la atacuri virulente împotriva Bisericii naționale, prezentând trunchiat sau denaturat situații bisericești pe care nu vor să le înțeleagă. Prin emisiunea realizată, jurnaliștii Antena 3 au devenit niște colportori de minciuni culese de la cei mai ipocriți răspopiți din Biserica Ortodoxă, pe care le-au regizat într-o manieră ieftină și penibilă, dar cu aparențe de obiectivitate, ca și cum domniile lor ar fi „îngerii" justiției românești”.

Semnatarii comunicatului afirmă că realizatorii emisiunii respective au devenit „complici într-o mișcare ocultă de subminare a unității Bisericii”.

„Sub masca unei pretinse etici deontologice, realizatorii emisiunii amintite au devenit complici într-o mișcare ocultă de subminare a unității Bisericii noastre strămoșești, prin prezentarea unor informații fragmentare și prin distorsionarea adevărului. În aceste circumstanțe, ne întrebăm, pe bună dreptate: Oare, de ce jurnaliștii din echipa doamnei Avram preferă să realizeze interviuri doar cu preoții excluși din cler, fără să țină cont de opinia exprimată, în mod oficial, de autoritatea bisericească? S-au gândit, măcar pentru o clipă, că aceste persoane au fost sancționate pe drept, pentru abateri grave de la morala și disciplina bisericească și, în consecință, mărturiile lor nu pot fi credibile? Cum este posibil să mediatizezi, la un post de televiziune cu acoperire națională, astfel de personaje, care au făcut de râs haina și misiunea preoțească?”, se încheie documentul.
 
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei se referă la niște foști preoți ortodocși, care au ajuns acum în cadrul unei grupări schismatice așa-zis ortodoxe, nerecunoscută de nimeni și care este condusă de un personaj pe nume Gherasim Bratu. 
 
Acești preoți au fost excluși după ce au fost prinși comițând fraude, înșelătorii, dar și acte imorale. Odată excluși din Biserica Ortodoxă Română, aceștia au fost imediat excluși din toate celelalte Biserici ortodoxe, nefiind recunoscuți de nimeni. Sfântul Sinod al BOR a avertizat de mai multe ori credincioșii să nu cadă în capcanele acestor personaje, care susțin de-obicei că aparțin de o mitropolie din străinătate.
 
Despre acești preoți și identitatea acestora puteți citi mai multe AICI.