ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan Socol, cunoscutul comentator sportiv, a anunțat pe blogul său ca va urma o pauză în activitatea sa jurnalistică în trustul Digi. 

Oficial, motivul este intrarea tânărului în concediu de creștere a copilului. Neoficial, însă, ActiveNews a aflat că Bogdan Socol se simte marginalizat, după deciziile din ultimul an ale conducerii DigiSport, iar pauza este de fapt un adio.

Mai precis, sursele ActiveNews afirmă că jurnalistul a început să cadă în dizgrație în toamna lui 2015, atunci când și-a lansat cartea „Jurnalul unui iubitor de fotbal”, în paginile căreia i-a mulțumit fostului conducător de facto al trustului Digi, Alexandru Oprea.

La vremea respectivă, plecarea lui Alexandru Oprea de la Digi a surprins pe toată lumea, acesta fiind unul dintre apropiații patronului Teszary și omul care a construit, bucată cu bucată, trustul Digi. Mai mult, despărțirea de Oprea a marcat și un punct de cotitură în politica editorială a trustului: neutralitatea a fost înlocuită, tot mai mult, de aplecarea spre însușirea „punctelor de vedere instituționale și corporatiste”. De altfel, acest lucru era remarcat și de jurnalistul Dragoș Pătraru, într-o ediție incendiară a emisiunii pe care o realiza la Digi. Între timp, Pătraru a și plecat de la respectiva televiziune.

În ianuarie 2016, jurnaliștii DigiSport au fost rugate să completeze niște chestionare, în care, sub protecția „anonimatului” să-și evalueze colegii. Bogdan Socol și o altă persoană au refuzat, fiind sancționați de șeful departamentului, Andi Vilara. Vilara, fost lider al Departamentului Sport din Știrile TVR, este cel despre care presa sportivă a scris că i-a cerut unui comentator să anunțe pe post prezența la un meci a lui Mircea Geoană, pe-atunci candidat la președinție din partea PSD. Din cauza deciziilor conducerii, la DigiSport s-a ajuns la întârzieri sau neplata salariilor, după cum relata Exclusivnews.ro.

Bogdan Socol, - desemnat comentatorul anului 2012 de către cititorii unui site de știri, nu a mai putut fi auzit pe postul „amiral” al Digi de aproape 2 ani, fiind retrogradat pe posturile 3 și 4 ale Digi Sport. Schimbarea este cu atât mai inexplicabilă, cu cât acesta comentase, printre altele, două finale ale Ligii Campionilor de la fața locului, dar și numeroase alte meciuri de fotbal extrem de importante.
 
În 2016, Socol urma să comenteze poate cel mai urmărit meci al planetei, Real Madrid - Barcelona, dar a fost anunțat cu câteva zile înainte că nu o va mai face. Motivele? Lui Socol i s-a transmis după câteva zile că se doresc și alte voci la meciurile de grad 0, deși celălalt comentator, Andrei Niculescu, fusese și la tur!  Apoi, alte motive au fost că Socol „alungă publicul”, ba chiar că există o plângere la CNA împotriva sa pentru că strigă prea mult „gool”?!

Contactat de ActiveNews, Bogdan Socol a răspuns: „Nu pot nici să confirm, dar nici să infirm ceea ce m-ați întrebat”.