ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a fost anunțat de conducerea ziarului Adevărul că nu va mai colabora cu publicația, informează știripesurse.

Decizia a venit concomitent cu ștergerea de pe blog a ultimului articol al deputatului, în care se făcea referire la instituirea unei zile naționale a Limbii Maghiare în România.

 

Concomitent, ziarul Adevărul i-a oferit un spațiu de publicare a propriilor idei lui Emil Moise, cunoscut activist împotriva Bisericii Ortodoxe.

Acesta s-a făcut remarcat după ce a militat, fără succes, pentru scoaterea icoanelor din școli, dar și pentru plângerea depusă la Curtea Constituțională, în urma căreia părinții au fost nevoiți să depună cereri, într-un anumit interval, pentru a-și înscrie copiii la ora de religie.

Asociația "Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință", condusă de Emil Moise, a fost acuzată că a încercat acoperirea faptului că reprezentanții săi au primit bani din partea soției unui candidat la alegerile locale  din 2012, din județul Buzău.

"Partidul Național Liberal, filiala Buzău, aduce la cunoștința publicului următoarele fapte grave de natură a afecta desfășurarea procesului electoral în cadrul unor secții de votare de pe raza județului Buzău. Astfel, în urma sesizărilor efectuate de reprezentanții PNL în birourile de secții de votare la nivelul întregului județ, am constatat că reprezentantul Asociației Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, domnul Emil Moise, împreună cu o serie de persoane, au încălcat în mod grav și esențial prevederile art.80 alin(3), art.109 alin (1), art.120 alin (3), teza 2 și art.129 din Legea 67/2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În speță, am constatat că în comuna Săgeata, domnul Emil Moise a încercat să acopere oferirea de bani observatorilor acreditați pe lista Asociației Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință de către doamna Rodica Mocanu, soția candidatatului independent la Președinția Consiliului Județean, Victor Mocanu", afirma atunci comunicatul PNL.

Emil Moise a negat acuzațiile.

 

Pentru a citi articolul cenzurat de ziarul Adevărul, faceți click AICI.