Analistul Cristian Pârvulescu, conferențiar doctor și decan al Facultății de Științe Politice a SNSPA București, a afirmat la Digi24 că fostul dictator sovietic Iosif Stalin a fost antisemit pentru că avea o „formație de preot ortodox”. Pârvulescu nu a fost contrazis de către moderatorul Cosmin Prelipceanu, ba mai mult, acesta a aprobat afirmațiile stupefiante ale președintelui Asociației „Pro democrația”.

Martor al scenei a fost fostul consilier al premierului Radu Vasile și Adrian Năstase, Petrișor Peiu, care a scris pe facebook despre această întâmplare.


„Scenă incredibilă în această seară la DIGI24: Cristian Pârvulescu spune: „Stalin era un antisemit notoriu datorită formației sale de preot ortodox.(...). De altfel, există un extremism în „ortodoxism”. Observații:
1. Prelipceanu, așa-zisul moderator îl aprobă mecanic dând din cap
2. S-a trecut orice linie roșie a nesimțirii și mitocăniei televizate de către acești roboți mizerabili
3. Ar fi oare prea mult să așteptăm intelectualii de dreapta (câți or mai fi existând cu adevărat ) protestând împotriva acestei golănii cu aer de savantlâc?

4.Cât despre creștini, ei vor întoarce și celălalt obraz îndurând cu demnitate palmele pârvuleștilor și rugându-se pentru iertarea păcatelor acestor ucigași spirituali...”, a menționat Peiu.

În realitate, Stalin a fost doar un membru al seminarului de la Tbilisi, pe care nu l-a absolvit niciodată, părăsind instituția din cauza asumării totale a ateismului și a ideilor marxiste care circulau în epocă. De altfel, între 1922 și 1941, aproape întreg clerul ortodox de pe teritoriul Rusiei sovietice fusese deportat sau executat sub regimul lui Stalin. Din 29,584 de biserici, în 1940 mai rămăseseră sub 500.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews