ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul Cristian Pârvulescu, conferențiar doctor și decan al Facultății de Științe Politice a SNSPA București, a afirmat la Digi24 că fostul dictator sovietic Iosif Stalin a fost antisemit pentru că avea o „formație de preot ortodox”. Pârvulescu nu a fost contrazis de către moderatorul Cosmin Prelipceanu, ba mai mult, acesta a aprobat afirmațiile stupefiante ale președintelui Asociației „Pro democrația”.

Martor al scenei a fost fostul consilier al premierului Radu Vasile și Adrian Năstase, Petrișor Peiu, care a scris pe facebook despre această întâmplare.


„Scenă incredibilă în această seară la DIGI24: Cristian Pârvulescu spune: „Stalin era un antisemit notoriu datorită formației sale de preot ortodox.(...). De altfel, există un extremism în „ortodoxism”. Observații:
1. Prelipceanu, așa-zisul moderator îl aprobă mecanic dând din cap
2. S-a trecut orice linie roșie a nesimțirii și mitocăniei televizate de către acești roboți mizerabili
3. Ar fi oare prea mult să așteptăm intelectualii de dreapta (câți or mai fi existând cu adevărat ) protestând împotriva acestei golănii cu aer de savantlâc?

4.Cât despre creștini, ei vor întoarce și celălalt obraz îndurând cu demnitate palmele pârvuleștilor și rugându-se pentru iertarea păcatelor acestor ucigași spirituali...”, a menționat Peiu.

În realitate, Stalin a fost doar un membru al seminarului de la Tbilisi, pe care nu l-a absolvit niciodată, părăsind instituția din cauza asumării totale a ateismului și a ideilor marxiste care circulau în epocă. De altfel, între 1922 și 1941, aproape întreg clerul ortodox de pe teritoriul Rusiei sovietice fusese deportat sau executat sub regimul lui Stalin. Din 29,584 de biserici, în 1940 mai rămăseseră sub 500.