ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Drepturile omului nu înseamnă că o majoritate trebuie să fie de acord” (...) „Oamenilor le este frică de ceea ce nu știu. Trebuie luate măsuri pentru a pune în aplicare hotărârea CEDO. Cuplurile de același sex trebuie să se bucure de aceleași drepturi în orice stat membru al UE.” - Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, interviu pentru site-ul Europa Liberă

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a afirmat că atunci când a vorbit despre drepturile comunității, persoane oficiale care îl susțin pe premier sau pe președintele Senatului i-au răspuns cu reticență, deoarece "2024 este an electoral", dar nu a auzit acest argument de la "câțiva miniștri".

"Ce vreau să spun este că bineînțeles că (2024 - n.r.) este an electoral, așadar care parte a partidului dumneavoastră nu vrea să arate că sunteți un partid cu valori europene, un partid european mainstream? Vorbim de o societate democratică, în care drepturile omului nu sunt drepturile pe care majoritatea vrea să le acorde minorităților. Vorbim de o țară membră a Consiliul Drepturilor Omului al ONU, în care drepturile omului sunt drepturile tuturor. Cine nu ar vrea să promoveze asta într-un an electoral?", a spus el.

Mai mult, a apreciat că o asemenea atitudine ar ajuta la aderarea României la OCDE, "într-un an electoral, arătând efectiv că susține valorile comunității OCDE".

"De fiecare dată când auzim, când auziți dumneavoastră 'Nu putem face asta într-un an electoral', cred (și mă uit la colegii mei ambasadori) că trebuie să spunem: 'DECI VREȚI SĂ LĂSAȚI DISCUȚIA ACEASTA PENTRU AUR? Nu vreți să spuneți electoratului de ce dumneavoastră sunteți diferiți, ce apărați pentru progresul pe care vreți să îl vedeți în România?", spus Andrew Noble.

În ceea ce privește drepturile comunității LGBTQI+ în România, diplomatul a spus că "merită să luăm în seamă chiar și micile progrese, pentru că au existat mulți ani în care nu erau nici acestea".

"Cred că unul din pașii înainte de anul acesta - și nu e legat de comunitatea LGBTQI+ - este faptul că Parlamentul român a votat o lege privind vârsta minimă pentru consimțământul pentru raporturile sexuale. Cred că acesta este un pas foarte important către modernizarea la nivel de principii ale societății române. Vorbind cu oamenii care au susținut acest demers, (am înțeles - n.r.) că a fost nevoie de mult curaj la nivel politic să facă asta", a arătat el, conform ȘtiripeSurse.

LISTA ȚĂRILOR care fac presiuni prin diplomații lor acreditați la București pentru așa-zisele CĂSĂTORII HOMOSEXUALE depășindu-și grav prerogativele diplomatice:

Argentina, Austria, Belgia, Canada, Chile, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Lituania, Mexic, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) România și Reprezentanța ICNUR în România