ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa mondenă și nu numai, oferă spații mari faptului că Delia Matache urmează să fie nașă de botez pentru fiul surorii ei. Cântăreața nu ar fi la prima experiență în calitate de nașă, ea mai botezând un copil anul trecut. Mai mult, în 2016, ea a fost nașa de cununie pentru cuplul Gabriel și Alina Cotabiță.

Alegerea Deliei ca „părinte duhovnicesc” pentru un copil este surprinzătoare, dat fiind faptul că artista și-a făcut un nume din atitudini care nu pot fi încadrate în categoria celor creștinești. Dacă părinții pot alege să nu țină cont de regulile credinței în care, teoretic, își îndreaptă copilul, este  nejustificată atitudinea laxă a preoților care săvârșesc botezul.

Conform părintelui profesor Constantin Leonte, prima condiție pentru ca cineva să fie naș este „să fie creștin ortodox și bun credincios”. Conform acestuia „ nașii rostesc Crezul (Simbolul de credință niceo-constantinopolitan). Ei sunt garanți ai celui ce se botează, asumându-și făgăduința solemnă că pruncul (finul sau fina de botez) va fi crescut și educat ca un adevărat creștin și că va fi un bun credincios al Bisericii care este Trupul lui Hristos”.

Părintele afirmă clar că „nașii trebuie aleși pentru credința și viața lor morală”. „Nu poate fi naș cel care trăiește necununat, cel care este de altă credință sau este ateu, cel care încalcă poruncile Decalogului și nu prețuiește Fericirile”, spunea el.

De-a lungul timpului, Delia Matache a ținut să șocheze prin atitudinile sale publice. La referendumul pentru familie, susținut nu doar de Biserica Ortodoxă Română, ci și de toate cultele creștine, dar și de monahii de la Muntele Athos, Delia a ales să promoveze public homosexualitatea, un mare păcat în creștinism. Chiar tatăl Deliei deplângea îndepărtarea fiicei sale de cele sfinte.

Delia a realizat videoclipuri considerate drept indecente, iar unele dintre versurile melodiilor ei au stârnit revolta părinților. Nu de puține ori, ea a fumat pe scenă, deși în public se aflau numeroși copii.

Cum a răspuns cântăreața criticilor? „Bună! Sunt Delia și nu mă ocup cu educația ta! Nu-s nici mă-ta, nu-s nici tac-tu, nu-ți sunt diriginte și în niciun caz profa de religie! Tu mămico ține-ți pruncul «ocupat» ! Ține-l departe de MTV, de internet și alte nenorociri care-l pot afecta emoțional pe minorul în cauza. TV-ul nu va intră în casă cu forță, mami! Scoate cablul, mami! Du-l la teatru, mami! Ai opțiuni destule, mămico! Crește-ți odrasla după bunul plac, dar nu da vină, scumpă mama, pe playlistul de la radio! Radioul e opțional, mami! Nu vă ține nimeni «ostatici» în fața unui post de muzică. Știu că ești o mama deșteaptă și echilibrată! Și tu poți! Doar tu, mami! E datoria ta! În cazul în care ești o mămică mai relaxată și stați împreună pe TV, explică-i copilului, că ce vede pe sticlă, în clipurile lor (Kanye, Rihanna, Lady Gaga, Beyonce și chiar Nirvana, Guns, Aerosmith, Die Antword, Prince, Prodigy, David Bowie, Marylin Manson, Metallica) nu trebuie să și facă! Să nu lingă cruci ca-n clipurile Madonnei, mami! Pentru că da, știm, Madonna e o nenorocită!!!", a fost replica artistei.

În continuare, Delia a ironizat binecuvântările preoțești: „S-avem pardon, s-avem rezon! Iertată-mi fie cuvântarea, blagoslovește-mă pe mine cea păcătoasă în straiele mele cele de latex!”.

În cadrul unei emisiuni de la postul de radio pro fm, întrebată fiind „Ce L-ai întreba pe Dumnezeu?”, Delia Matache a răspuns: „Ce faci, boss?”.
 
În 2014, Delia s-a îmbrăcat pe scenă într-un costum ce imita veșmintele monahilor. 

Contactat de ActiveNews, cunoscutul preot și duhovnic Mihai Andrei Aldea, a spus că din cauza comportamentului său de până acum, nu ar primi-o ca nașă pe Delia Matache decât dacă s-ar pocăi public pentru „atitudinea anti-creștină” de până acum.

„Aș primi-o dacă se pocăiește public pentru atitudinea ne-creștină și anti-creștină publică, pentru propaganda la desfrânare, beție și alte patimi pe care a făcut-o ani de zile. Nu o silește nimeni să aibă valori ortodoxe. Dar dacă nu le are, să nu pretindă că este ortodoxă! Cu atât mai mult să nu pretindă că poate să fie nașă - adică mamă duhovnicească a copiilor pe care vrea să îi boteze. Păi prima datorie de nașă este aceea de a veghea la creșterea copiilor în Biserică, în lumina valorilor creștine!”, ne-a declarat el.

Acesta a precizat că „mai rămâne foarte puțin” din taina botezului pentru copilul botezat de o persoană necredincioasă.

„Dumnezeu este viu. Și nu poate fi păcălit. Pentru ca puterea unei rugăciuni să existe trebuie ca rugăciunea să fie sinceră. Sinceră în cunoașterea și iubirea adevărului în primul rând. O rugăciune întemeiată pe fățărnicie, pe auto-înșelare, pe fariseism etc. este respinsă de Dumnezeu. Acest fapt a fost arătat de Domnul nostru Iisus Hristos de mai multe ori în Evanghelii. Revine în Faptele Apostolilor și în toată viața Bisericii. Nașii sunt cei care în numele copilului spun că se leapădă de Satana, că se unesc cu Dumnezeu, că Îl iubesc pe Acesta și Îl urmează. Ei se angajează cu sufletul lor că va fi crescut copilul în această unire cu Dumnezeu, în această iubire de Dumnezeu, în urmarea lui Dumnezeu. De aici vedem și consecința evidentă a nesincerității lor: invalidarea tuturor angajamentelor pe care le-au rostit. Ce mai rămâne din Botez în această situație? Extrem de puțin! Ca urmare, copilul pierde enorm”, a încheiat el în intervenția pentru ActiveNews.ro.