Florin Răduță, câștigătorul emisiunii X Factor din 2015, acuză ziarul Libertatea că a i-a pus în gură declarații pe care nu le-a făcut niciodată, acesta dezmințind faptul că ar fi acordat vreun interviu în exclusivitate publicației trustului Ringier.

„Nu m-ar fi deranjat dacă era adevărat tot ce s-a scris! Nu am oferit niciun interviu în exclusivitate! Aceste afirmatii nu îmi aparțin: "Am și un sfat pentru toți cei ce vor să urmeze acest drum: fiți voi înșivă, poate așa schimbăm regulile din muzica romaneasca! Am luat cel mai râvanit premiu, toată lumea mi-a apreciat talentul și identitatea muzicală.". Eu nu am declarat așa ceva. Nu vreau sa schimb nimic si nici nu ma intereseaza!”, a scris el pe facebook.

Contactat de ActiveNews, Florin a menționat că odată cu lansarea noului său proiect, pe 21 septembrie, a trimis un comunicat de presă.

„Comunicatul de presă a fost trimit către agenții. Cel mai probabil și cei de la Libertatea au preluat comunicatul dar l-au deformat.” , a spus el.

Libertatea.ro: „Florin Răduță ne-a dezvăluit de ce a avut nevoie de trei ani ca să facă primul pas în carieră. Nu s-a lăsat pe tânjeală, liniștit că are 100.000 de euro în cont și a scăpat de grija zilei de mâine.”. 

Florin Răduță neagă cele scrise în Libertatea: „Nu am menționat asta și nu am declarat nimic de bani în mesajul meu.”  
 
 
Redăm mai jos mesajul integral al lui Florin Răduță transmis odată cu lansarea piesei:

„Tot ceea ce am făcut de la câștigarea concursului X Factor a fost să mă ocup neîncetat de cariera mea, din toate punctele de vedere: management, căutarea pieselor și realizarea proiectelor până la cele mai mici detalii, bugete, promovare, band, concerte, etc. Absolut totul fusese realizat de mine, fără niciun ajutor. 

Toată lumea încearca să schimbe ceea ce sunt. Mergeam în studiouri pentru piese și mi se cerea să cânt ca Smiley sau ca Randy, pentru a vinde și pentru a face „hit-uri”. În încercarea de a avea succes și a oferi doar ceea ce se cerea, mă îndepărtasem mult de ceea ce sunt cu adevarat și ceea ce trebuia să fac! Așa că a trebuit să mă retrag pentru o perioadă! Sunt un destul de sincer și oamenii cunosc asta: Nu îmi mai doream să fac asta! Așa că m-am oprit. Am scris piese în diferite stări și totul a curs foarte firesc, pentru că nu mai încercam să fiu ceea ce nu sunt. Nu era în plan să revin cu un nou proiect. Așa s-a născut proiectul "Goi"! Este proiectul cel mai real și sincer de până acum. De data aceasta m-am implicat 100 % în procesul de creație. Nimic forțat, eu în fața pianului și piesa a fost scrisă în 10 minute! Am luat parte la producția piesei (alături de AntiPoem)  și de data aceasta, scenariul clipului a fost scris de mine, videoclipul a fost făcut de Claudiu Stan, omul care m-a ajutat să exprim ideile în imagini, cât se poate de bine. Am știut foarte clar ceea ce vreau, să ofer. De aceea, oamenii trebuie să privească dincolo de imagine, dincolo de videoclip pentru că în spatele lui există o semnificație: " Oricât de jos cazi...întotdeauna te poți întoarce ACASĂ. Vor urma și alte stări, alte piese, pentru că ultimul an m-a maturizat foarte mult și din punct de vedere personal și mai ales, artistic. Am înțeles că totul se întamplă cu un scop! După o pauză atât de lungă cu siguranță acest proiect este o revenire și consider că este cea mai bună și reală revenire. M-am depășit din toate punctele de vedere și este proiectul de care sunt cel mai mândru. Sper ca oamenii să vadă asta și să îmbrățișeze această nouă latura a mea”