ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Pro-Docens Media atrage atenția creștinilor evanghelici de faptul că realizatorul Rareș Bogdan de la Realitatea TV încearcă să divizeze comunitatea creștină, prin exagerarea rolului cultelor neo-protestante și prin critica excesivă a Bisericii Ortodoxe.
 
Într-un mesaj semnat de președintele Cătălin Vasile, acesta atrage atenția că „a duce la extrem aportul unei comunități creștine în comparație cu alta nu este decât un act grosolan de manipulare”. 
 
El afirmă că „Așa cum nu căutăm vinovații ar trebui să nu căutăm nici „eroii și patrioții de sezon” care din păcate au început să apară și care vor încerca să se "urce pe val” ”.

Iată comunicatul și la final, clipul în cauză:

Stimați crestini evanghelici, atenție la manipulare!

Văd tot mai mult distribuit pe Facebook și WhatsApp acest videoclip în care la Realitatea TV, domnul Rareș Bogdan împreună cu invitatul său aduce ode și laude baptistilor, penticostalilor , creștinilor după evanghelie precum și altor culte creștine în comparație cu Biserica Ortodoxă Română ceea ce mi se pare extrem de nociv.

Felul în care domnul Rareș Bogdan pune problema este doar o manipulare menită să testeze vigilența creștilor evanghelici care indiferent de efortul pe care l-au depus in a participa și mobiliza comunitatea la referendum, nu au făcut decât ceea ce trebuiau să facă în calitate de cetățeni ai României și mai ales de creștini. Creștinul prin definiție este un apărător și un promotor al valorilor iudeo-creștine iar familia este una dintre ele. Practic nu am făcut nimic deosebit decât ceea ce ar trebuie să facem zilnic și nu ar trebui să ne laude nimeni.

Că unul care am fost implicat direct în această inițiativa și care am văzut aproape 3 ani tot ce s-a făcut pentru a finaliza acest demers, va pot spune că a duce la extrem aportul unei comunități creștine în comparație cu alta nu este decât un act grosolan de manipulare. Am văzut creștini pro și contra referendumului din toate comunitățile, ba unii au „înnegrit”așa de mult acest demers că în momentul în care au spus că se vor duce la vot sau și-au chemat membrii bisericii la vot nu i-a mai crezut nimeni. Așa cum nu căutăm vinovații ar trebui să nu căutăm nici „eroii și patrioții de sezon” care din păcate au început să apară și care vor încerca să se "urce pe val”.

Acest clip măgulitor nu este decât un test în care ni s-a verificat receptivitatea și capacitatea de a înghiți pe nemestecate orice. Testul a fost un succes așa că vom vedea în curând și restul mesajelor care vor veni tot în același context, mesaje care vor fi spuse în numele nostru deși nu au fost mandatați de nimeni.
Sfatul meu este să avem grijă mai ales că pe acest fond emoțional ni se vor servi o mulțime de lucruri care ne vor face mai mult rau decat bine.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Cătălin Vasile