ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Bogdan Bob Rădulescu, membru al trupei "Epic Show" a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu suma de 2.000 de lei, informează ActiveNews în exclusivitate.

Actorul a fost sancționat de CNCD pentru fapte de discriminare, după ce într-o emisiune tv, actorul a folosit un limbaj suburban la adresa credincioșilor și a preoților ortodocși. Printre cele mai blânde apelative folosite de actor la adresa comunității ortodoxe, amintim: "scârbă de religie ortodoxă", "viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”, "analfabeți, tâmpiți și mulți". Acesta a mai spus că în momentul în care se va preda religia în școală, bisericile vor fi incendiate.

"În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii nostri în școli, să le vomați laturile Creației, asteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c...e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini".  Despre manualele de religie, Bob a spus că sunt "mânjite cu c...t".

Plângerea împotriva lui Rădulescu a fost depusă de două ONG-uri și mai multe persoane fizice, fiind înregistrată în iunie 2014.

Nu este prima oară când CNCD sancționează derapajele la adresa membrilor unei comunități spirituale din România.
 
În 2014, cotidianul Adevărul a fost amendat cu 2.000 de lei după ce blogărul Alex Dimitriu a scris un articol în care afirma că BOR ar fi "o organizație anti-umană, criminală și anti-viață, al cărei scop pare a fi propășirea suferinței și mizeriei, a misticismului și necunoașterii, pentru propria lor bunăstare".