ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea jurnaliștilor prezenți la conferința de presă a primarului Nicolae Robu au părăsit vineri sala, înainte ca întâlnirea să înceapă! Măsura de protest față de felul cum tratează Nicolae Robu presa timișoreană nu are precedent în istoria ultimilor 20 de ani ai gazetăriei locale.

Robu făcuse regulă din întârzierile de zeci de minute la conferințele de presă. Atitudinii sfidătoare a primarului, reclamată de ziariști, i se adaugă ieșirile nervoase pe care acesta le are la adresa autorilor de articole care nu îi convin. Gazetarii se plâng, cot la cot cu timișorenii și de întârzierile prelungite ale mai multor șantiere, care produc dezordine în oraș, dar pe care primarul le tratează cu nonșalanță.  

Mare amator de "selfie”-uri și vacanțe exotice, Nicolae Robu a atras atenția în numeroase rânduri prin unele inițiative...la fel de "exotice”. A decorat Timișoara cu palmieri, a încurajat efectuarea de flotări pentru sprijinirea candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană, este mare amator de fântânițe cu jocuri de lumini, iar mai nou vrea să transforme o clădire istorică ce găzduiește de vreo două secole și jumătate încoace unități spitalicești, în centru multicultural. Cu doar câteva zile în urmă, Nicolae Robu anunța entuziasmat și ultima "premieră națională” a primăriei conduse de el: o televiziune pe facebook!