Siteul cancan.ro a preluat de pe bloguri obscure o știre conform căreia "Esenta crestinismului, botezul, a fost trecut in afara legii de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului!".

"Știrea", după cum admite chiar autorul ei, își are originile pe un "site bulgăresc", "bulgarian times", care la rândul său citează "gasove.com".

În sprijinul afirmațiilor sale, autorul știrii (Gabriel Niculescu) afirmă că: "Botezul copiilor incalca articolul 16 din Conventia Europeana, coroborat cu articolul 22..". O simplă verificare a Convenției a Drepturilor Omului, arată că articolul 16 se referă la "Restricțiile activității politice a străinilor", iar articolul 22 vorbește despre "Alegerea judecătorilor CEDO". Convenția Europeană a Drepturilor Omului poate fi consultată aici. CEDO nu dă legi, ci hotărâri, iar acestea se aplică din momentul emiterii lor. 

 
În goana după trafic, cancan.ro nu s-a împiedicat însă de verificarea informațiilor pe care le transmite, cu lacrimi de crocodil, despre "esența creștinismului".
 
Mai grav, "știrea" a fost preluată de un site care se vrea luat în serios "stiripesurse", care în mod parșiv, se întreabă dacă "CEDO a scos botezul în afara legii". Autorul, Gabriel Zamfirescu, s-a obosit să verifice sursele oferite de cancan, se convinge că e un hoax, dar tot postează știrea folosindu-se de alibiul dubativ "ar fi zis, ar fi hotărât". Ocazia pentru niște trafic ușor nu putea fi ratată.
 
 Cât de jos mai poate cădea presa din România?
 
Cancan.ro este un tabloid deținut de compania PRO TV, directorul general fiind Aleksandras Cesnavicius. Redactorul Șef al siteului Stiripesurse este Ionel Dâncu.
 
 
  

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews