ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brokerul Cristian Sima şi-a lansat cartea, "Marea Spovedanie", printr-o conferinţă de presă susţinută prin Skype.

Conferinţa a fost boicotată de mai multe trusturi de presă, "în special cei deranjaţi de dezvăluirile lui Sima. Primii intraţi în vizorul acestuia au fost cei de la Hotnews, inclusiv Dan Tapalaga, care nu i-au permis fostului acţionar să publice nici măcar un text în care să-şi justifice acţiunile din ultima vreme", scrie Reporter virtual.

Iată cine a boicotat conferinţa: Hotnews, PRO TV, TVR1(nu ar fi avut echipă), Mediafax, Ziarul Financiar, Gândul.

"Vă rog să o luaţi ca pe o operă literară, spune Sima prudent din Elveţia pentru că „opera literară” abundă de detalii din culise, de dezvăluiri despre legăturile lui Cătălin Predoiu  cu clanul Ponta-Cazanciuc, agenţi CIA infiltraţi în bănci, războiul Serviciilor sau modul în carea fost forţat să plece de la Hotnews.

Va urma şi un al doilea volum, poate şi al treilea să vedem. Nu mă întorc momentan în ţară sunt mulţi interesaţi de arhiva mea. Am două servicii aici în Elveţia, pot trăi decent. Nu cauze juridice mă împiedică să vin, am 8 plângeri de la clienţi pe care le rezolv aici în Elveţia", a spus Sima.

Brokerul a spus că Hotnews dar şi Tudor Chirilă nu au dorit să-i publice scrisorile.

"Nu credeam că nu pot să public un text acolo după ce am fost acţionar, scrisorile mele le-a publicat Radu Soviani după ce alţii au refuzat de frică, inclusiv Tudor Chirilă. M-am gândit că asta au vrut să mă scoată din media. Fără posibilitatea de a scrie era greu", a spus SIma.

Fostul acţionar Hotnews a povestit cum "cum gruparea Hrebenciuc, Daniel Dăianu sau Cătălin Predoiu au pus presiune să vândă participaţia de 9% la Hotnews. Marele cumpărător trebuia să fie Radu Dimofte". Acesta spune că liderul PNL, Cătălin Predoiu, a "trăit decent cu banii e care i-a câştigat de la mine. A avut 100.000 de euro, a câştigat vreo 30-40.000. Alţii au câştigat milioane, cel mai mult au câştigat străinii. Unul a câştigat 140 de milioane de euro".