Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat cu somație publică posturile Antena 1, Antena 3, Romania TV, Realitatea TV, Prima TV, Kanal D, Pro TV, TVR 1 și Digi 24  pentru modul în care au reflectat cazul profesorului-preot din Botoșani  acuzat că ar fi dat un copil cu capul de pereți, a anunțat Radu Herjeu, membru al instituției.

Reamintim că toate aceste posturi de televiziune, dar și alte medii, au prezentat cazul într-o manieră în care preotul-profesor era deja vinovat, deși nici măcar nu i se ceruse punctul de vedere. A urmat un adevărat linșaj la adresa respectivului cadru didactic.

Postul B1 TV a mers și mai departe și a prezentat pe post imagini de-acum șapte ani, cu alt profesor, ca și când ar fi fost „dovada” că acuzațiile la adresa preotului sunt reale. Pentru această ispravă, B1 a primit o amendă de 5.000 de lei din partea CNA în aceeași ședință.

ActiveNews a realizat un material  în care a prezentat, printre altele, și informațiile obținute de jurnalistul Paul Andrei din care a rezultat faptul că acuzațiile la adresa profesorului au fost în majoritate covârșitoare, nefondate.  De altfel, ancheta Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a stabilit o sancțiune minimă pentru profesor. Cătălin Sturza, cunoscut analist, a spus că blândețea sancțiunii confirmă faptul că acuzațiile au fost nefondate.

Acesta nu este primul caz în care o parte a presei se lansează în acuzații nefondate la adresa unui cleric. Acum un an, un profesor de religie din Copșa Mică a fost demonizat în mass-media, pornind de la un filmuleț al unui elev. Între timp, cazul a fost elucidat, dar respectivul cadru didactic și-a dat demisia din învățământ la presiunea presei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews