Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat cu somație publică posturile Antena 1, Antena 3, Romania TV, Realitatea TV, Prima TV, Kanal D, Pro TV, TVR 1 și Digi 24  pentru modul în care au reflectat cazul profesorului-preot din Botoșani  acuzat că ar fi dat un copil cu capul de pereți, a anunțat Radu Herjeu, membru al instituției.

Reamintim că toate aceste posturi de televiziune, dar și alte medii, au prezentat cazul într-o manieră în care preotul-profesor era deja vinovat, deși nici măcar nu i se ceruse punctul de vedere. A urmat un adevărat linșaj la adresa respectivului cadru didactic.

Postul B1 TV a mers și mai departe și a prezentat pe post imagini de-acum șapte ani, cu alt profesor, ca și când ar fi fost „dovada” că acuzațiile la adresa preotului sunt reale. Pentru această ispravă, B1 a primit o amendă de 5.000 de lei din partea CNA în aceeași ședință.

ActiveNews a realizat un material  în care a prezentat, printre altele, și informațiile obținute de jurnalistul Paul Andrei din care a rezultat faptul că acuzațiile la adresa profesorului au fost în majoritate covârșitoare, nefondate.  De altfel, ancheta Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a stabilit o sancțiune minimă pentru profesor. Cătălin Sturza, cunoscut analist, a spus că blândețea sancțiunii confirmă faptul că acuzațiile au fost nefondate.

Acesta nu este primul caz în care o parte a presei se lansează în acuzații nefondate la adresa unui cleric. Acum un an, un profesor de religie din Copșa Mică a fost demonizat în mass-media, pornind de la un filmuleț al unui elev. Între timp, cazul a fost elucidat, dar respectivul cadru didactic și-a dat demisia din învățământ la presiunea presei.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.