ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: 16:10 Unul din inițiatorii legii, deputatul Bogdan Diaconu, a reacționat la decizia CNA postând următorul mesaj pe o rețea de socializare:

 

CNA dă liber la posturi în maghiară și la pornografie, dar interzice Imnul Național.
CNA a decis astăzi că difuzarea Imnului Național al României la posturile tv și radio din țara noastră nu este o necesitate, în schimb permite ca spațiul audio-vizual românesc să fie invadat de posturi de limba maghiară care militează deschis pentru separatism etnic în Transilvania.

Orb și mut când vine vorba de bordelizarea și manelizarea audio-vizualului românesc, CNA este foarte grijuliu ca nu cumva Imnul Național al României să mai fie prezent în media românească, urmând astfel modelul prețios al președintelui României  Klaus Iohannis care a anulat recepția de Ziua Națională de la Cotroceni.

România este supusă astfel deznaționalizării și pierderii identității sale cu sprijinul CNA care îngăduie, în schimb, ca imaginea țării să se confunde cu tot felul de interlopi și de maneliști care defilează în audio-vizual la ore de maximă audiență oferindu-ne lecții de viață și modelul lor prețios.

CNA, ca multe alte instituții ale statului român, reprezintă un parazit bugetar care a depășit etapa în care toca banii degeaba, acum lucrează și împotriva bunului simț și al interesului României.  

Așadar, CNA cenzurează doar ceea ce se referă la simbolurile și valorile României, în schimb dă liber la distrugerea a tot ceea ce înseamnă cultură și identitate românească. Am ajuns să fim percepuți ca o țară de maneliști, de pițipoance și de cocalari cu avizul pozitiv al CNA. Același CNA care a dat aviz negativ astăzi legii Partidului România Unită care prevedea difuzarea în fiecare zi, de la ora 7.00, a Imnului Național!"
 
Știrea inițială

 

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a respins inițiativa legislativă privind obligativitatea televiziunilor și radiourilor de a transmite în fiecare dimineață imnul României. 


Decizia a fost în unanimitate de membrii CNA prezenți la ședința ce a avut loc marți. Aceștia sunt: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu. 

Potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii audiovizualului, inițiat de deputații Mihai-Bogdan Diaconu și Răzvan Tănase, "toți furnizorii de servicii media audiovizuale aflați sub jurisdicția României au obligația să difuzeze în fiecare zi de la ora 7.00 Imnul Național al României, varianta integrală".

Totodată, conform inițiatorilor propunerii legislative, aceasta "are ca scop întărirea sentimentului național și al respectului față de însemnele naționale într-un moment în care acestea sunt fie lăsate uitării și neglijate, fie chiar îndepărtate din conștiința publică". Proiectul nu prevede însă sancțiuni.

În prezent, imnul național este difuza atât de Televiziunea Română, cât și de Radioul Public.