ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SIRIENII POT FI AJUTAȚI DIRECT PRIN BISERICA ORTODOXĂ SIRIANĂ

Am vorbit astăzi la telefon cu Părintele Meletie Shattahi, șeful GOPA-DERD (Greek Orthodox Patriarchate of Antioch and All the East- Department of Ecumenical Relations and Development), care este și însărcinat de Patriarhul Siriei să organizeze ajutorul pentru sinistrați.

Sediul Patriarhiei este chiar în Damasc și are jurisdicție canonică în Liban, Siria, Irak, Iran.

L-am întrebat pe Părinte, care a făcut Facultatea de Teologie la București și stagiu la mănăstirea Putna, deci vorbește perfect românește, dacă pot fi trimise bunuri.

Din păcate, embargoul NU PERMITE nici în această situație dramatică trimiterea de materiale și alte bunuri în Siria!

Nici Ambasada Siriei din București nu poate strânge ajutoare și nici nu poate deschide un cont bancar, tot din cauza sancțiunilor inumane impuse de Occident!

E STRIGĂTOR LA CER!

Cei trei patriarhi ai Siriei, Ortodox, Siriac și Greco-Catolic, și-au unit glasurile într-o scrisoare, pe care o vedeți în imagine, unde cer ceea ce în mod normal nu ar fi trebuit să o facă: ridicarea embargoului întrucât situația este dramatică, peste nenorocirea războiului s-a abătut năpasta cutremurului!

Singurul ajutor pe care-l putem da Siriei este cel financiar, pe conturile Patriarhiei Antiohiei dintr-o bancă libaneză.

Aveți în facsimil scrisoarea adresată comunității internaționale (a SUA și a protectului UE, mai exact), și traducerea scrisorii prin care Patriarhia Ortodoxă Siriană face cunoscută persoana de legătură - Pr. Arhimandrit Meletie - și conturile din Liban prin care poate fi ajutat poporul sirian.

Întrucât Biserica se mișcă, inclusiv la noi, mult mai bine decât alte asociații și chiar decât guvernele, cred că nu există o soluție mai bună în această clipă.

Dumnezeu să binecuvinteze poporul sirian greu încercat și să dea suflet canaliilor care opresc ajutorul pentru Siria, ca embargoul SĂ ÎNCETEZE IMEDIAT!

(În caseta din imaginea de sus este chiar Pr. Arhimandrit Meletie, aflat la Sf. Mănăstire Putna de Sf. Paști, în 2021).

Patriarhia Antiohiei informează:

In response to the call and instructions of the patriarch John X, the Patriarchal Relief Authority in Belmand has begun to receive in-kind aid of food, clothing and medicines which will be sent in the near future to the Diocese of Aleppo, Hama, and Latakia.
We remind that those who want to contribute to providing assistance, whether it is material or in-person support, can contact this emergency body in the following format:

In Syria:
Circle of Housing and Development Relations - Archmandrite Malatius Shatahi
Address: Damascus, Eastern Door, Patriarchate of Antocia and the rest of the East of the Orthodox Rome
Phone: +4490 541 11 963
Mobile: +850 333 941 963
Bank account:
Byblos bank account number 2350203788008


In Lebanon:
Monastery of Our Lady of the Palmand - Archmandrite George Jacob
Address: Monastery of Our Lady of Al-Balmand, Koura, Northern Lebanon
Mobile: 550 080 3 961
Bank account:
Holder Account: Greek Orthodox Patriarchate of Antioch and all the East
Bank: IBL Bank S. A. L. Branch: Balamand- Lebanon
Account Number: 022 0023010220700026
IBAN: LB67005200220023010220700026
SWIFT Code: INLELBBE
Currency: USD

Any contribution, however small, may help alleviate the suffering of many.