ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanții Antena TV Group SA și a avut o întâlnire la sediul instituției. 

"În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinței definitive nr.888 pronunțate de Curtea de Apel București în data de 08.08.2014 și continuarea procesului de validare a executării acesteia. 

În conformitate cu OG. 14/2007 și în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate", potrivit comunicatului postat de ANAF pe Facebook.

Câteva mii de oameni au participat la protestul organizat de Antena Group în Piața Constituției din București.

Potrivit unor estimări neoficiale, 2.000 - 3.000 de oameni au răspuns chemării Antena 3, venind la manifestația intitulată "Libertatea presei în pericol". Pe scena montată în Piața Constituției au urcat, pe rând, vedete ale posturilor trustului Intact - Antena 1, Antena 3, Euforia, Antena Stars și Zu TV. 

Oamenii, mulți dintre ei pensionari, au purtat pancarte cu mesaje de susținere a televiziunii. CRBL, Irina Loghin, Mirela Vaida și altți cântăreți au urcat pe scena din Piața Constituției.

Mihai Gâdea, Mircea Badea, Adrian Ursu, Carmen Avram, Răzvan Dumitrescu, Dana Grecu, Alessandra Stoicescu, Mihai Morar, Răzvan și Dani sunt doar câteva dintre vedetele trustului care s-au adresat mulțimii strânse în piață. Au promis că vor avea loc și alte întâlniri cu publicul Intact, organizate și în alte orașe din țară.

Un tânăr a fost apostrofat de pensionarii de la protest, potrivit B1, pentru ca avea o pancartă pe care scria ”I love ANAF”. 

Înainte de începerea acestui protest, Directorul general al Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, s-a întâlnit vineri, la sediul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), cu președintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, pentru discuții privind evacuarea spațiilor în care funcționează posturile tv ale grupului Intact.

 Alexandrescu a ajuns, potrivit Mediafax, la sediul Finanțelor în jurul orei 12.00 și a utilizat intrarea principală în instituție, fără să facă declarații. Jurnaliștii l-au așteptat pentru declarații ulterioare discuțiilor, însă Alexandrescu a părăsit clădirea folosind altă ieșire.

 
O contra-manifestație ar urma să aibă loc astăzi, la ora 19.00, în Piața Universității.