ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a sancționa postul Realitatea TV cu oprirea emisiei pentru 10 minute a stârnit, ca de-obicei, discuții aprinse în peisajul autohton.

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin a scris că măsura nu este nici nouă, nici singulară, de această pedeapsă „beneficiind” și alte posturi de televiziune.

„Februarie 2012, Antena 1 este obligată de CNA să înterupă emisia 10 minute, în prime-time.

Martie 2012, CNA suspendă emisia OTV pentru 3 ore.

Noiembrie 2012: PRO TV și Antena 1, obligate de CNA să oprească emisia câte 10 minute, în prime-time.

22 ianuarie 2013: CNA retrage licența de emisie a OTV, cu două luni înainte de expirarea acesteia, pentru neplata unor amenzi de 1,7 milioane de lei primite în perioada 2009-2012.

Septembrie 2013, CNA retrage licențele de emisie ale Radio Guerrila, pentru că, încălcând legea, Cozmin Gușă vrea să vândă aceste licențe.

Haideți să o lăsăm mai ușor cu lacrimile de elefant pentru Realitatea TV. Nu este nici prima și nici ultima televiziune care suferă această sancțiune.

Mai mult, pregătiți-vă sufletește pentru momentul în care Realitatea TV va rămâne fără licență, pentru că societățile care intră în faliment nu mai pot deține licențe tv, conform legii audiovizualului. Iar Realitatea, în ciuda faptul că trage de insolvență de 8 ani, nu mai poate evita falimentul”, a scris Hillerin pe o rețea de socializare.