Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române împlinește luni 11 ani de misiune mediatică.

Cele două momente aniversare pentru Centrul de Presă al Patriarhiei Române sunt Sărbătoarea Sfintei Treimi și 27 octombrie, de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, aceasta din urmă fiind și data de înființare.

Centrul media a fost fondat la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel în 27 octombrie 2007 și cuprinde cinci componente: Radio Trinitas (care a împlinit anul acesta 20 ani de emisie), Trinitas TV, publicațiile Lumina, revista lunară Vestitorul Ortodoxiei, Agenția de știri Basilica și Biroul de presă și relații publice.

Agenția de știri Basilica împlinește în 16 iunie anul acesta 10 ani de existență în spațiul virtual.

Dintre cele mai noi produse media sub egida Basilica.ro amintim serviciul de newsletter.
 
Despre activitatea centrului de presă Basilica puteți citi mai multe aici.
 
Cu această ocazie, redacția și cititorii ActiveNews transmit colegilor de la Basilica un sincer „La mulți ani”!


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews