ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suntem în plin război politic, iar taberele folosesc toate armele din dotare. Minciuna, înșelătoria și acuzațiile lipsite de fundament sunt printre cele mai folosite, din păcate.

După ce am aflat de la televizor că cineva ar fi plătit câinii cu 30 de lei pentru a ieși duminică în stradă, tabăra cealaltă nu se lasă nici ea mai prejos. Oamenilor li se induce o stare emoțională puternică pentru a fi mai ușor de păcălit, fiecare tabără strecurându-i susținătorilor ce vrea să audă, indiferent dacă-i adevărat sau nu.

Astfel, pe net a devenit virală o listă care ar conține politicieni PSD ce ar beneficiarii direcți ai ordonanței ce vizează grațierea unor pedepse, act lansat în dezbatere publică pe 18 ianuarie.

Lista care conține 65 de persoane pare a fi făcută pentru a-și bate joc de oamenii care sunt, pe bună dreptate, îngrijorați de posibilitatea eliberării anticipate a unor persoane periculoase.
 
Bunăoară, pe listă găsim oameni care nici măcar nu au fost trimiși în judecată, care nu pot beneficia de vreo grațiere, dat fiind faptul că nu au apărut în fața vreunei instanțe!  Este vorba de politicienii cercetați penal, adică au deschise dosare de cercetare penală, cum este cazul Ecaterinei Andronescu sau al lui Nicolae Bădălău.

Reamintim că grațierea presupune scurtarea sau eliminarea unor pedepse primite ca urmare a unor CONDAMNĂRI din partea instanței, ceea ce la rându-i, presupune existența unui proces.

De asemenea, pe listă apar personaje precum Adrian Năstase sau Antonie Solomon, care au fost puși deja în libertate de către instanță! Evident, legile privind grațierea afectează persoanele aflate în detenție, nu cele aflate în libertate...

Tot pe listă apar persoane care sunt condamnate penal, dar temeiurile condamnărilor nu fac obiectul ordonanței. Un astfel de caz este cel al deputatului PSD Ion Stan, cel condamnat la 2 ani de închisoare pentru trafic de influență.  Articolul 4 al celebrei ordonanțe stipulează clar: Nu beneficiază de prevederile art.1 cei care au săvârșit infracțiunea de trafic de influență, prevăzut de art. 257 Cod penal anterior și art. 291 cod penal în vigoare. În aceeași situație se află și Adrian Severin, condamnat definitiv pentru trafic de influență și luare de mită. Ambele infracțiuni NU beneficiază de grațiere, conform ordonanței disponibile AICI.
 
Interesant este că pe listă apare și numele lui Gheorghe Nețoiu, fost patron al echipei de fotbal Universitatea Craiova și fost acționar al FC Dinamo București, care a fost membru al PP-DD și UNPR în ultimii ani.

Postarea cu pricina îi aparține lui Florin Silviu Ioan, vicepreședinte la PNL sector 1, care este, vorba lui Caragiale, ca tot românul imparțial.