ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cenzura neo-marxistă, mai rea decât cea comunistă. Dacă la Revelioanele Televiziunii Române de dinainte de 89 se strecurau scheciuri umoristice și înțepături la adresa puterii, dovadă fiind toate momentele cu Toma Caragiu - de la ”Toma cu șopîrla” la ”Petrecerea continuă”- în anul de grație 2021, orice ironie sau satiră anti regim devine interzisă. Pandemia a amplificat tendințele autoritare ale dictaturii politico-medicale și neo-marxiste, care nu mai permite în țara lui Bulă nici măcar o glumă la adresa măștilor sau a vaccinurilor. După seara de Revelion de la TVR, în care Dan Bittman și Mugur Mihăescu au făcut bășcălie „pe bani publici” de casele și discursurile anoste ale lui Iohhanis, și de restricțiile absurde impuse în pandemie, s-a dat ordine pe unitate: porniți asaltul asupra TVR. Se pare că pe „bani publici” se permit doar proslăvirea puterii, a plandemiei și bancurile nesărate la adresa bisericii și a credincioșilor. Deși  așa cum se obișnuiește azi, tot ce înseamnă pelerinaj sau închinători la moaște devine „moment umoristic”, iar Mugur Mihăescu nu putea rata ocazia de a introduce un scheci cu asta, nimeni nu s-a ofuscat.
 
Lăsând la o parte calitatea umoristică a textelor sau banii publici după care jelesc slugile din presa lui Iohannis, comentariile lor au un damf pestilențial de cenzură. Că Iohannis și că pandemie.

Cu titluri de-o șchioapă, presa miluită și slugarnică s-a autosesizat, exact după modelul ”Scânteia” PCR. Mai rău ca-n epoca ceaușistă, s-a dat drumul la articole tip borhot, în care se înfierează cu mânie proletară și venin neo-bolșevic „batjocorirea președintelui”. 
 


Ce i-a deranjat pe lingăii regimului?
 
„Stiu ca nu aveti chef de mine, dar apar in fata voastra ori de cate ori am un prompter sau niste foi de pe care sa citesc. Fie ca 2016… Suntem deja in 2021? Doamne, cum zboara timpul, mai ieri imi cumparam primele sase case si iata ca acum nu mai locuiesc in ele pentru ca mi-am luat altele”.
 

Propaganda iohanistă a explodat: „Revelion la TVR, Garcea si Bittman și-au batut joc de președintele Iohannis: „Vorbeste ala de la Cotroceni”.  Și  „Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis”.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob remarcă și el, într-o postare pe Facebook, cum s-au dezlănțuit haitele securistice.

Iohannis a înghițit foarte greu miștourile pe seama lui de la revelionul TVR. Dovada e activarea rapidă a slugilor năimite de prin  diverse instituții și a postacilor liberali de pe Facebook. Cuvîntul de ordine e așa-zisul atac la adresa celor care se chinuie să combată pandemia. Atac prin bășcălie, să completăm...Sunt foarte curios care va fi primul idiot care va cere interzicerea difuzării pe Netflix, în numele acelorași principii, a filmului ”Death to 2020”. Că mai mari bășcălii ca acolo la adresa guvernanților de vîrf ai lumii și a pandemiei, mai greu de găsit!!!”

Noul președinte al Comisiei de cultură, artă și mass-media din Camera Deputaților, Iulian Bulai de la USR, s-a manifestat deja public pentru „schimbarea pardigmei” și a conducerii TVR, instalate de guvernul lui Liviu Dragnea. Inclusiv a Doinei Gradea.  Bulai spune  că în cadrul programului au fost promovați ”oameni declarați fani ai teoriilor conspirațiilor”, cum ar fi Dan Bittman și Mugur Mihăiescu. 

Cu noul guvern neo-marxist al lui Iohannis, la Revelionul 2022 vom avea la TVR Ode conducătorului iubit, ”eroul națiunii române și eroul păcii planetare” și al luptei împotriva coronavirusului și primul nevaccinat al țării.
 
Să mai amintim și că jurnalistului Ion Cristoiu i-a fost suspendat accesul pe canalul de Youtube, printre altele și pentru pentru afirmațiile glumețe cu privire la Carmen Iohannis, poreclită "Răvășitoarea", despre care Ion Cristoiu se întreba: „dacă a venit în mini iarna la Biserică la vară cum o să vină?”