ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clubul Român de Presă solicită factorilor responsabili soluționarea problemelor financiare ale Societății Române de Televiziune. Ȋntr-o rezoluție adoptată astăzi, CRP precizează că „principala problemă cu care se confruntă acum serviciul public de televiziune este de natură financiară și că soluțiile pentru redresarea situației dificile cu care acesta se confruntă trebuie să fie, în primul rând, de natură economică. Proiectul de modificare a Legii de organizare și funcționare a TVR și SRR, aflat în dezbatere în regim de urgență, nu cuprinde nicio prevedere de natură economico - financiară care să producă rezultatul declarat: redresarea economică a TVR”, remarcă Clubul. 
 
CRP reafirmă că, într-o societate democratică, este nevoie de servicii publice de media funcționale, cu atât mai mult într-un an electoral.
 
În ceea ce privește modificarea Legii 41/1994, prin care au fost înființate Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune „ca servicii publice autonome de interes național, independente editorial”, CRP susține că orice demers în această direcție trebuie să fie rezultatul consultării cu toți actorii implicați, analizat în context mediatic intern si internațional.
 
Tot astăzi, adunarea generală a Clubului Român de Presă și-a ales o nouă conducere. Cătălin Băleanu, Legal and Business Affairs Director al Kanal D, este președinte al Clubului, Maria Țoghină, membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune a fost realeasă vicepreședinte al CRP, iar Carla Tompea, director interimar Programe al Societății Române de Televiziune și Simona Dobrescu, director editorial al CD Press au fost alese membri ai board-ului asociației.
 
La întrunirea de azi s-a discutat și despre intenția relansării Premiilor CRP, în scopul încurajării jurnalismului de calitate, creativ și de substanță. 
 
De asemenea, CRP a anunțat că va acționa în următoarea perioadă, în direcția încurajării respectării normelor deontologice în mass media, considerând că îmbunătățirea calității presei românești este în continuare o prioritate.
 
Clubul Român de Presă, înființat în 1998, este o asociație profesională a jurnaliștilor și companiilor din mass media.