ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colonelul (r) Daniel Dragomir i-a acuzat pe jurnaliștii (se mai pot numi astfel?) Dan Tăpălagă,  Dan Turturică și Sorina Matei că au fost prezenți de mai multe ori în biroul generalului (r) Florian Coldea, pe vremea când acesta era numărul 2 în Serviciul Român de Informații.

Singurul care a replicat, până acum, dar fără să nege acuzațiile lui Dragomir, a fost Dan Tăpălagă. Într-un editorial publicat în Hotnews, acesta a denunțat o „campanie” în spatele căreia ar sta președintele PSD, Liviu Dragnea. Mai mult decât atât, acesta promite că va muri „cu dinții înfipți în gâtul vostru”.

În replică, colonelul Dragomir a publicat un mesaj pe facebook, în care dezvăluie că premierul Cioloș ar fi chemat firme private pentru a le cere să „ajute” Hotnews.

„Domnul Tapalaga pare a fi foarte nervos.Eu nu l-am facut securist. Am explicat si voi detalia cum a fost unealta SRL - Coldea.

De ce este nervos? Din motive de SIPA, din motive de ANAF.
Nici nu mai suntem in anul 2016 cand primul ministru chema la o "informala" un numar de firme si le cerea sa "ajute" Hotnews. Ca si in cazul PFA - Kovesi domnul Tapalaga nu raspunde la o intrebare simpla.
A fost sau nu la Coldea?”, a scris Daniel Dragomir.
 
În 2016, premier a fost Dacian Cioloș. În această calitate, Cioloș a avut-o ca și consilier pe Ioana Botezatu, unul dintre fondatorii siteului Hotnews.ro. Ioana Botezatu a fost unul dintre oamenii cu care Cioloș a început proiectul România 100, fiind prezentă pe pagina organizației. Între timp, Ioana Botezatu nu mai figurează pe siteul respectiv.
 
Chiar dacă nu mai figurează pe site, Ioana Botezatu continuă să-și manifeste public susținerea pentru Dacian Cioloș, platforma România 100. 

 
 
Dar Ioana Botezatu nu este singura legătură dintre Hotnews și Cioloș, ale căror destine par să se întrepătrundă. Astfel, un alt fondator al Hotnews, Timbolschi Preoteasa Manuela, actualmente managing partner și soția acționarului Ioan Mărgărit Țimbolschi, este unul dintre fondatorii ONG-ului „Centrul Român de Politici Europene”.  Alături de ea, printre fondatori se numără Cristian Ghinea, fost ministru în Guvernul Cioloș, actual deputat USR și membru al echipei România 100, dar și jurnalistul Teodor Tiță. 
 
 
În 1999, un grup de ziariști au pus bazele siteului de știri RevistaPresei.ro. Site-ul prelua cele mai importante știri din edițiile print și digitale ale publicațiilor naționale românești, fiind finanțat și dintr-un proiect european, care oferea bani pentru „sprijinirea presei locale”. Între timp, site-ul și-a schimbat numele în Hotnews.