ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, 2 februarie, a avut loc lansarea oficială a inițiativei cetățenești „Coaliția pentru Constituție”, o structură formată din organizații non-guvernamentale și persoane fizice, care este inițiatoarea demersului constituțional pentru apărarea familiei.

Potrivit site-ului Coaliției, misiunea inițiativei este „Revizuirea Constituției României în vederea înlocuirii termenului de „soți” cu sintagma „un bărbat și o femeie”, în vederea ocrotirii familiei în calitate de element natural și fundamental al societății, respectiv a consacrării dreptului de a utiliza numerar în orice tranzacții, având în vedere caracterul esențial al protejării libertății individuale”.

Din inițiativă fac parte 15 membri, dintre care personalități precum Marian Munteanu, lider al studenților din 1990 și al fenomenului civic „Piața Universității”; Gheorghe Piperea, avocat și profesor universitar, candidat la alegerile europarlamentare; Dan Puric, regizor, actor și scriitor;  Iulian Capsali, publicist și regizor, om de cultură; Mihail Neamțu, scriitor și teolog; Virgiliu Gheorghe, biofizician, doctor în bioetică al Universității Aristotel din Tesalonic; Bogdan Stanciu de la ProVita București, Dan Radovici, Marius-Vasile Apopei, Carmen Șerban.