ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful siteului de știri Digi24, Dan Turturică (FOTO stânga), precum și adjunctul său, Laurențiu Mihu (FOTO dreapta), au fost dați afară, informează Pagina de Media.

Alături de cei doi, au mai fost concediați Doru Cireașă (redactor economic) și Andreea Nicolae Scăeșteanu (redactor politic), precizează sursa citată.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, jurnaliștii au fost anunțați, ieri, că nu vor mai avea prelungite contractele pe care le au cu site-ul postului de știri începând cu data de astăzi (1 martie). Motivul invocat ar ține cont de restructurări în cadrul grupului, din motive financiare.

Până la ora redactării știrii, nu a fost încă numit un nou coordonator al site-ului, actualii angajați fiind în preaviz.

Toți cei patru jurnaliști au venit la Digi 24 în urmă cu trei ani (în decembrie 2015). Ziariștii veneau de la România liberă, unde avuseseră poziții similare (Turturică era redactor-șef, în timp ce Laurențiu Mihu era adjunct).

Dan Turturică a fost un susținător al Monicăi Macovei, iar sub conducerea sa și a lui Mihu, site-ul Digi24 a publicat numeroase atacuri la adresa Coaliției pentru Familie.
 
De asemenea, Turturică a fost acuzat de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, că a fost omul fostului general SRI, Florian Coldea. Dragomir a spus că Hotnews, Digi 24 și România LIberă (din perioada în care a fost condus de Turturică) au fost protejate de SRI.

„Persoanele din media erau uneltele lui Coldea. În perioada 2012, a fost un an de fierbere. Am văzut intrând mai mulți oameni din media în biroul domnului Coldea. Nu știu natura subiectelor discutate, dar a fost o perioadă agitată. Foarte agitată. Unul este Dan Turturică, știu și filiera pe care a ajuns la Coldea.Dan Tapalagă și jurnalista Sorina Matei. La ea fac o mențiune. S-a discutat despre ea, dădea dovadă de nesupunere, independență față de comenzile pe care le avea. Cred că de asta spune și lucrurilor pe nume acum. Astăzi voi da doar aceste trei nume”, spunea el, atunci.

Concedierile vin în contextul în care postul Digi 24 a anunțat că închide mai multe stații local și mai mulți jurnaliști au fost eliberați din funcții.