ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Mesajul tinerilor către senatorii români”, postat pe pagina de Facebook „Referendum pentru România”, a stârnit o reacție din partea cotidianului Adevărul. 

Jurnaliștii au ales să-i demonizeze pe tinerii care au apărut în videoclip, printr-un articol care i-a pus la zid pe adolescenții care au ales să-și spună punctul de vedere.

Un alt jurnalist, tată și el, a scris un editorial în care acuză practicile celor de la Adevărul, acuzându-i de „intimidare” și de „atac mizerabil”.

Iată textul scris de Cristi Irimia, editorialist al siteului Vranceamedia și consilier județean Vrancea (PNL): 

Încercare de INTIMIDARE prin PUNERE LA ZID. Comuniștii de la ziarul ”Minciuna” sunt deranjați că adolescenții români au ales să se exprime și i-au atacat mizerabil. Legea permite copiilor/adolescenților să-și exprime liber opiniile.

Inițiativa celor 3 milioane de români care solicită revizuirea Constituției a deranjat câteva medii interne și foarte multe medii europene. Nu întâmplător acțiunile împotriva Coaliției pentru Familie s-au întețit. Mai nou, sunt atacați adolescenții care apar în clipurile de promovare ale Referendumului pentru revizuirea legii fundamentale. Pozele adolescenților au fost publicate una lângă alta, precum ale mafioților căutați de Interpol, de către ziarul ”Minciuna” (n. a. – nu pot scrie sau pronunța numele real al ziarului care are o politică editorială anti-creștină, pro-pornografie, pro-sexualitate, pro-homosexualitate).

Mizerabilă dar, în același timp, patetică încercare de a opri campania celor 3 milioane de români care solicită ca familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Intimidare prin stigmatizare – cea mai nouă metodă de atac a susținătorilor grupurilor LGBT. Metodă comunistă care, evident, nu va da roade!

Eu, Cristi Irimia, jurnalist și tatăl a 3 copii, declar public că sunt mândru să-i văd în clipuri video sau în fotografii pe adolescenții care și-au exprimat susținerea pentru Referendumul de modificare a Constituției. Îi felicit și le spun răspicat că sunt alături de ei și alături de cei 3 milioane de români care susțin Referendumul. Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

În primul rând, Legea 272/2004 (art. 29 alin. 1) e foarte clară: „copilul capabil de discernământ are dreptul de a-și exprima liber opinia asupra oricărei probleme care-l privește și are dreptul la libertate de gândire și conștiință prevăzut de art. 30”. În plus, Convenția cu privire la drepturile copilului, garantează la art. 14 „dreptul copilului la libertate de gândire și conștiință cu drepturile și obligațiile corelative ale părinților de a-l îndruma în exercitarea acestui drept de o manieră care să corespundă capacităților în formare ale acestuia”.

În fine, potrivit art. 3 din Legea 272/2004, „părinții sau după caz alți reprezentanți legali ai copilului au obligația de a le permite să-și exprime punctul de vedere, ideile și opiniile”.

Pe de altă parte, să nu uităm că homosexualii și-au luat susținători cu copii în cârcă, la propriu, într-un marș prin București. Și atunci nu s-a mai ofensat niciun ziar.

În concluzie, constatăm cu toții că adolescenții sunt buni și au drepturi când apar în tot felul de reclame, când se pun în discuție teme non-conformiste pe marginea educației sexuale, în campanii dubioase ale companiilor care vor să fac profit cu orice preț, însă nu mai sunt buni când își exprimă opiniile față de FAMILIE. Curat murdar, ”stimabililor” care nu știți ce să mai faceți pentru a stopa acțiunea celor 3 milioane de români. 

PS: Dacă este cineva care a încălcat legea atunci să analizăm dacă nu cumva ziarele care au publicat pozele adolescenților susținători ai Referendumului au făcut asta fără a avea acordul lor sau al părinților. QED!