ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Tudor Popescu, unul din cei mai cunoscuți atei din societatea românească și unul dintre cei mai înverșunați opozanți ai referendumului care susține familia și susținător al homosexualilor, a făcut câteva declarații surprinzătoare de-alungul timpului.

După de a stârnit discuții aprinse în urmă cu o săptămână, în urma declarațiilor despre natalitate, în care a susținut că e condiționată de situația economică, dar nu în sensul așteptat - cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii, acesta continuă în aceeași logică venind cu noi declarații controversate.

Jurnalistul a precizat de data aceasta că nașterea unui copil e unul dintre cele mai nedemocratice fapte din această lume, pentru că acel copil nu e întrebat dacă dorește să vină pe această lume, în această țară, să fie fiul sau fiica părinților care hotărăsc venirea lui pe lume.

„Mai întâi o constatare, pentru că o să vorbim de democrație în continuare: nașterea unui copil este una dintre cele mai nedemocratice fapte din această lume, pentru că acel copil nu e întrebat dacă dorește să vină pe această lume, în această țară și să fie fiul sau fiica părinților care îi hotărăsc venirea pe lume. Toate astea i se pun în față.

Părinții dau naștere unui copil, dar în subconștientul lor - și în conștientul lor, dar și în subconștientul lor - așteaptă ca acel copil să le semene. Fiecare dintre ei așteaptă să semene cu el.

Dacă acel copil se întâmplă să nu semene cu niciunul dintre părinții lui, să fie total diferit, să aibă niște reacții - când începe și el să vorbească și să gândească, pe la 10-11 ani, să primească, de pildă, o cruciuliță cadou de la mama lui, de ziua lui, să o ia de la gât, să i-o dea înapoi și să spună: mamă, n-are rost să îmi dai așa ceva, pentru că eu nu cred că există Dumnezeu, ăla de care îmi vorbești tu de zece ani încoace. Deci, oamenii nu au ce face cu copiii care nu le seamănă. Sunt foarte puțini părinții capabili să crească niște copii care nu le seamănă.

Apoi. Părinții sunt foarte stresați de ideea că vor muri. Orice ar face, oricât s-ar agita pe lumea asta, tot or să moară. Și atunci copiii sunt o modalitate de a se amăgi că nu vor muri de tot, că o să mai fie transfer - carne din carnea mea, sânge din sângele meu, știți că trebuie neapărat să fie așa ceva, ca să aibă impresia părintele, iluzia că va mai trăi prin copilul lui. De ce? Pentru că nu-i convine chestia asta cu moartea.

De asemenea, ca numele, prețiosul nume al părintelui, să fie purtat mai departe, nu? Să mai fie un - escu. Mai prozaic, ca să-i lase cuiva avuția, agonisita de pe lumea aceasta. Cum adică, să i-o lase statului sau rudelor care abia așteaptă să moară? Măcar copiii sunt sânge din sângele lui. Să le lase banii.

O femeie căsătorită poate să facă un copil - sau chiar necăsătorită - sau chiar mai mulți copii pentru a împiedica fuga bărbatului de lângă ea. Când simte că bărbatul începe să se uite după unguroaică - nu fac niciun fel de discriminare, unguroaicele sunt femei foarte frumoase - femeia recurge la mai multe metode. Se poate duce la vrăjitoare, le dă niște bani să-i descânte, dar una dintre ele este să-i facă un copil, pentru a-l menține pe respectivul. Doi. Trei. Și-așa mai departe. Sunt destule cazuri în care respectivul este adânc mișcat și se cară. Și rămâne femeia cu cei trei copii cu care a sperat să îl țină acolo. Poți să-și înșeli nevasta. E grav. E adevărat, o să facă urât, dar ia uită-te cum o să facă dacă vei da naștere unui copil în afara căsătoriei. Oau! Aia înseamnă că linia ei - toate femeile, din punctul ăsta de vedere, sunt regina Franței sau a Angliei - linia ei genetică nu va fi continuată! E posibil ca bastardul - vedeți, povești dintr-astea regale medievale se întâmplă la nivelul fiecărei familii - bastardul ăla pe care l-a făcut bărbatul...

De asemenea, se mai fac copii ca să moară! Copiii, indiferent că sunt în familie sau afară, sunt făcuți ca să moară, pentru că avem cea mai mare rată de mortalitate infantilă în România! Acei copii sunt născuți, sunt făcuți de părinții lor, ca să moară!

De asemenea, își mai fac părinții copii pentru ceva în țara asta: pentru a-i abuza sexual. Avem 2.400 de cazuri anual de abuz sexual. În medie, șase copii pe zi sunt abuzați sexual în România, în foarte multe cazuri interfamilial. Și asta numai cele care sunt raportate!

Se mai fac copii și pentru alocații, pentru ca părinții să trăiască din alocații, pentru munca câmpului, la țară copiii sunt puțin mai jos decât vitele, sunt forță de muncă. Pentru aia sunt făcuți.

Am mai dat și eu câteva motive în afara iubirii de care vorbesc mămicile de stripperi. Iată că iubirea nu e în stare să învingă în România nici moartea, pentru că a pleca înseamnă într-un fel a muri. Partir c'est mourir un peu. Ori mor mai mulți români decât se nasc, ori pleacă unii, așa că avem, indiferent ce discutăm noi aici, avem o scădere cu 67.000 a populației României în 2016 și e crescător, cu 10% mai mult decât în 2015.”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Jurnalistul a mai stârnit reacții controversate atunci când a afirmat că „trei milioane de oameni din această țară, după 26 de ani de libertate, încă nu au învățat principiile fundamentale ale democrației", pentru că doresc definirea constituțională a căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, acesta vine cu alte declarații controversate.