ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul a decis azi să demită vechea conducere a TVR, iar Doina Gradea să preia funcția de director al Televiziunii Naționale.

Doina Gradea a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu la Pro TV și este fosta șefă de la Pro TV Internațional. 

Doina Gradea, care a absolvit Academia de Studii Economice din București, a ajuns să lucreze pentru Mediafax, ca reporter, în anul 1992, fiind recomandată de Andrei Boncea. Un an mai târziu, a devenit editorul general adjunct al agenției de știri.

Doi ani mai târziu, aceasta devenea secretar general de redacție la Canalul de Știri – cel care urma să devină Pro TV – fără a ști ce înseamnă televiziunea, după cum însuși mărturisește pe blogul său.

Din 1995 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu, după care, în 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro și pe canalele Pro TV

„Din august 1995 am început să lucrez cu Adrian Sârbu ca asistentă personală. El se pregătea pentru Pro TV. Știa mai multe decât noi, cei din jurul lui, știa cam ce avea să urmeze. Noi habar nu aveam. Mai bine că nu am știut că poate ne speriam și fugeam", povestea Doina Gradea.   

Din 2004 a fost director executiv al canalului Pro TV Internațional. În 2014, a fost concediată de la conducerea postului, măsură pe care a contestat-o în instanță. Gradea a pierdut, însă, procesul definitiv.   

În ianuarie 2016, Doina Gradea a început colaborarea cu Știrile TVR, fiind consilier. Două luni mai târziu, în martie 2016, ea a fost propusă de PSD în Consiliul de Administrație al TVR. Astăzi ocupă cea mai înaltă funcție din instituție.