ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tucker Carlson, anunțul de prezentare al interviului istoric realizat la Moscova cu Vladimir Putin. VIDEO Tradus în română de Îndemn la Veghere.
 
Redăm transcrierea integrală:
 
„Suntem la Moscova în această seara. Suntem aici pentru a-l intervieva pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Vom face în curând acest lucru. Realizarea acestui interviu presupune, evident, niște riscuri. Așa încât l-am plănuit cu atenție de-a lungul multor luni. Iată de ce l-am realizat:

În primul rând, pentru că este de datoria noastră. Lucrăm în domeniul jurnalistic. Datoria noastră este să-i informăm pe oameni. După doi ani de război care a remodelat întreaga lume, majoritatea americanilor nu sunt informați. Nu au o idee concretă despre ce anume se întâmplă în această regiune, aici în Rusia sau la depărtare de 1000 km. de aici, în Ucraina. Dar ar trebui să știe. Plătesc pentru mare parte din el, într-un mod pe care încă nu-l înțeleg complet.

Războiul din Ucraina este un dezastru umanitar. A lăsat în urmă sute de mii de morți, o întreagă generație de tineri ucrainieni. Și a determinat depopularea celei mai mari tări din Europa. Dar efectele pe termen lung sunt chiar mai profunde. Acest război a remodelat complet forțele militare globale și alianțele comerciale iar sancțiunile care au urmat au făcut la fel. Per ansamblu, au dat peste cap economia globală. Sistemul economic de după cel de-al doilea Război Mondial, cel care a garantat prosperitatea în Vest pentru mai mult de 80 de ani, se destramă foarte repede și odată cu el, dominația dolarului american.

Acestea nu sunt modificări minore. Sunt creații istorice alterate. Vor influența viața nepoților noștri. Cea mai mare parte din lume înțelege foarte bine acest lucru. Oamenii pot vedea cu ochii lor. Întrebați pe oricine din Asia sau din Orientul Mijlociu cum arată viitorul. Și totuși, populația din țările vorbitoare de limbă engleză pare în mare parte necunoscătoare. Oamenii cred că nu s-a schimbat nimic. Și cred asta pentru că nimeni nu le-a spus adevărul. Rețeaua lor media este coruptă. Își minte cititorii și pe cei care îi urmăresc. Fac acest lucru de cele mai multe ori prin omisiune. De exemplu, din ziua în care a început războiul din Ucraina, reteaua media americană a vorbit cu zeci de oameni din Ucraina și a realizat zeci de interviuri cu președintele ucrainean Zelensky.

Și noi am făcut o cerere pentru un interviu cu Zelensky. Am sperat că va accepta. Dar interviurile realizate deja în Statele Unite nu sunt interviuri tradiționale. Sunt sesiuni de lingușire create special pentru a amplifica cererea lui Zelensky de angajare și mai profundă a Statelor Unite în războiul din Europa de Est și de subvenționare a lui. Acesta nu este jurnalism. Este propagandă guvernamentală, propagandă de cel mai jos nivel, cel care omoară oameni.

În timp ce politicienii noștri și rețeaua media fac acest lucru, promovând un lider străin ca pe un nou brand, nici măcar un singur jurnalist din Occident nu se deranjează să-l intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin. Cei mai mulți americani nu au nici o idee legată de motivul pentru care Putin a invadat Ucraina sau care sunt obiectivele lui acum. Nu i-au auzit niciodată vocea. Este greșit. Americanii au dreptul să știe totul despre acest război în care sunt implicați. Noi avem dreptul să le vorbim despre acesta, pentru că noi suntem americani. Libertatea cuvântului este dreptul nostru din naștere. Ne-am născut cu dreptul de a spune ce credem. Acest drept nu ne poate fi luat indiferent de cine este la Casa Albă. Dar ei vor încerca oricum.

Acum aproape trei ani, administrația Biden ne-a spionat ilegal mesageria și au divulgat conținutul servitorilor lor din media. Au făcut acest lucru pentru a opri realizarea interviului cu Putin, pe care îl plănuiam luna trecută. Suntem aproape siguri că au procedat exact la fel încă o dată, dar de data aceasta am venit oricum la Moscova. Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite. Vrem să rămânem prosperi și liberi. Noi am plătit pentru această călătorie. Nu am luat niciun ban de la niciun guvern sau grup, și nici nu-i taxăm pe oameni ca să poată urmări acest interviu. Nu există nicio interfață pentru plată. Toată lumea poate urmări întregul interviu înregistrat în direct pe casetă și needitat, pe site-ul nostru, TuckerCarlson.com. Elon Musk, spre marele lui merit, a promis să nu oprească sau să blocheze acest interviu odată ce-l postăm pe platforma lui, X și îi suntem recunoscători pentru acest lucru. Guvernele occidentale, prin contrast, vor face cu siguranță tot ce vor putea ca să cenzureze acest video pe alte platforme cu mai puține principii(morale) pentru că așa procedează ele. Se tem de informația pe care nu o pot controla.

Dar dumneavoastră nu aveți de ce să vă fie teamă. Nu vă încurajăm să fiți de acord cu ce ar putea spune Putin în acest interviu dar vă îndemnăm să-l urmăriți. Ar trebui să aflați cât mai multe cu putință și apoi, ca un cetățean liber și nu ca un sclav, să decideți pentru dumneavoastră.

Vă mulțumesc”, a afirmat Tucker Carlson în promo-ul interviului cu Vladimir Putin.

 
*Interviul cu președintele rus Vladimir Putin, realizat de prezentatorul american Tucker Carlson, va fi difuzat joi pe site-ul său, la ora 1 ora României, după cum a anunțat miercuri seara vedeta de televiziune pe contul său de Instagram.