ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acces direct, La Măruță, cancan tv, Un show păcătos sau wow biz, dar nu numai acestea, ar putea deveni istorie. Consiliul Național al Audiovizualului a luat măsura de a scoate din programul televiziunilor emisiunile "fake".

Membrii CNA au propus spre dezbatere publică o serie de modificări în codul de reglementare în audiovizual, practic instrumentul folosit atunci când se analizează ce se întâmplă pe piața radio TV.

Cele mai importante schimbări propuse sunt cele care interzic momente umilitoare la TV, nici măcar sub acoperirea unui contract între posturi și "actorii" principali.

"Orice referire peiorativă la adresa persoanelor în vârstă sau cu dizabilități precum și punerea acestora în situații ridicole ori umilitoare sunt interzise în cadrul programelor audiovizuale chair dacă există acordul acestora. Ca să întărim clar: de bătrâni nu-ți bați joc", a spus Radu Herjeu, membru CNA, pentru Pagina de Media.

Unul dintre motivele pentru care s-a decis modificarea legislației privind minorii are legătură și cu prezența acestora tot mai des în emisiunile tabloid.