ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerii de la Anonymous au publicat o fotocopie a ordinului Ministerului rus al Apărării de a pregăti videoclipuri false în care „armata ucraineană” i-ar fi batjocorit pe „prizonierii de război ruși”, transmite Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse.

Documentul datat luni, 28 martie, a fost publicat pe contul de Тwitter Anonymous.

Documentul a fost semnat de ministrul interimar al apărării, Dmitri Bulgakov, ceea ce adâncește misterul în ceea ce-l privește pe ministrul Serghei Șoigu, care nu a mai fost văzut public de mai bine de două săptămâni. Despre biografia lui Bulgakov (generalul, nu scriitorul), puteți citi mai multe AICI.

„Comand: Să elaborăm și să distribuim o serie de materiale video care să demonstreze comportamentul inuman al personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei și al formațiunilor naționaliste de pe teritoriul Ucrainei în legătură cu prizonierii care și-au exprimat dorința voluntară de a se preda”, spune ordinul.

Bulgakov mai ordonă ca falsurile să fie însoțite de acuzații conform cărora armata ucraineană ar fi încălcat Convenția de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război.

Motivul invocat în ordin se referă la faptul că a fost remarcat că pe rețelele de socializare este distribuit un videoclip cu tratamentul normal al armatei ucrainene față de prizonierii ruși, ceea ce poate motiva alți militari ai Federației Ruse să se predea.

În plus, Ministerul Apărării a primit ordin să infirme faptul că recruții luptă în Ucraina.

Documentul a fost emis și semnat pe 21 martie.

În locul ministrului apărării Serghei Șoigu, ordinul a fost semnat de Bulgakov, care este numit ministru interimar. Și acest lucru poate indica neadevărul declarațiilor autorităților ruse că totul este în regulă cu Șoigu și el continuă să-și îndeplinească îndatoririle.

Anterior, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zaluzhny, a avertizat cu privire la videoclipurile falsificate cu „prizonieri ai armatei ruse”. El a subliniat că militarii Forțelor Armate ale Ucrainei și ai altor formațiuni militare legale respectă cu strictețe normele dreptului internațional umanitar.

Anterior, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip în care soldații ruși presupuși capturați au fost împușcați în picioare.

Videoclipul este discutat pe scară largă în Rusia, iar Comitetul de Investigații al Federației Ruse a deschis deja un dosar penal pe această temă, subliniază sursa citată, care oferă și documentul: