Dan Puric consideră că inventarea „Știrilor de la ora 5” de către postul de televiziune Pro TV a fost un act „de infestare” al poporului român. În urmă cu câțiva ani, mogulul Pro TV, Adrian Sârbu, a spus că a inventat știrile de la ora 5 ca un „experiment” pe poporul român.

Actorul consideră că telenovelele și alte emisiuni de „divertisment” au avut o influență nefastă asupra românilor.

„Televiziunile care au făcut porcăria au schimbat receptorii.Dă-i carbogazoase copilului la naștere și apoi la 8 ani dă-i apă de izvor...Nu sunt în stare să recunoască o piesă ca lumea. Păi dacă au apărut desene animate cu săruturi între homosexuali și lesbiene...Și mai sunt plătiți doctori, antropologi...Este un țesut, un întreg organism infestat.


În primul rând, poporul român a fost stricat cu telenovele, apoi cu emisiunile cu prostituate, apoi alea cu securiști. S-a creat un glod în interior. Cinematografia noastră este de joasă calitate. Pentru asta s-a murit în pușcării? Ca să vezi un caz social cu niște avorturi? Asta ai văzut tu în România, un spital jegos? Fellini a filmat toată sărăcia Italiei după război, dar era genial că a filmat sărăcia, nu mizerabilitatea.

Știrile de la ora 5...sunt primul act de infestare pe care l-a făcut PRO TV-ul. Știrile de ora 5...învață-i pe oameni cu abjecții, cu crime. Distruge-le sistemul nervos. Asta avea nevoie țara? Să afle că s-au tăiat unii pe undeva?”, s-a întrebat actorul Teatrului Național din București. 

Într-o emisiune difuzată la postul Mondo TV, actorul a declarat că după 1989 a fost aplicată o adevărată strategie pentru ca actele de cultură să fie „infestate cu ordinării patologice, sexuale”.

„După 1989, toate festivalurile de teatru, s-a plătit bine pentru a fi infestate cu ordinării pe scenă, patologice, sexuale. Și pe urmă a fost cultivată o hoardă de critici și criticărese, cu creierul atâta, educate să fie agresive și să fie promoveze genul ăsta de infecție și să biciuiască orice formă de reacție naturală. Spațiul pentru arta normală, curată, în România, este nul. Mă uit la directorii de teatru, neavând cultură, demnitate, bagă în scenă tot felul de infecții, pe motiv că asta vrea publicul. Dar de unde știi că asta vrea publicul?”, se întreabă Puric.

 
Dan Puric consideră că România are un guvern aproximativ, o intelectualitate aproximativă și spune că anul 2018 va fi „devastator”. Totuși, actorul vede o speranță: „o credință puternică și adevărată se naște în România”.

„De ce s-a mediatizat cazul cu dementa aceea de la metrou? Ca să-ți dărâme sistemul nervors. Ca să dărâmi sistemul nervos, îi dai tot timpul dureri de genul acesta. Dacă vrei să rupi un caracter, dă-i lucruri aproximative: avem un guvern aproximativ, intelectualitate aproximativă...

Anul 2018 va fi devastator. Procesul de devastare umană a început. Procesul de degradare a început și e rapid. Țara trebuie demobilizată, spart totul, oamenii răvășiți, despărțiți, trebuie create conflicte între oameni.

Pe de altă parte, eu văd ca-n Apocalipsă, o credință puternică și adevărată se naște în România. Subteran. Pe de-o parte văd tinerii rătăciți, pe de altă parte văd un fenomen de trezire cum n-am mai văzut vreodată. Suntem țara în care se construiesc biserici. În timp ce vorbim, în Franța se dărâmă biserici. Noi deocamdată construim”, a încheiat Puric.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews