ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre veteranii Radio Cluj, Vasile Luca, a fost dat afară de conducerea Radiodifuziunii Române. 

Luca este cel care a scos dezvăluit angajarea "pe pile" a lui Debreczeni Hajnal, consiliera de presă al președintelui UDMR a€“ și a formulat, în urmă cu două luni, o plângere penală la DNA, scrie Ziar de ClujAcesta a arătat că protejata UDMR a fost angajata studioului în acte, în mod ilegal, încasând un salariu de 9.000 de lei pe lună și fără să presteze niciun serviciu. Drept consecință, conducerea Radiodifuziunii Române a reușit să "€œinventeze” un motiv pentru a-l da afară pe Vasile Luca, după 25 de ani de muncă la postul de radio. 

  
"Mi s-a desfăcut contractul de muncă, încălcându-se legislația și dreptul la apărare. Motivul invocat a fost acela că am avut o colaborare cu Agro TV, în condițiile în care Agro TV redifuzeaza materialele mele, iar colaborarea s-a încheiat în urmă cu opt luni. Comisia nu poate sancționa decât abateri avute în ultimele șase luni”, a explicat Vasile Luca. 

Vasile Luca este hotărât să acționeze în judecată decizia Radiodifuzunii Române și este convins că va câștiga procesul. 

După înregistrarea plângerii la DNA și după ce presa a relatat acest fapt, Debreczeni Hajnalka și-a dat demisia de la Radio Cluj.