ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fotografie în care era prezentat un coșciug la intrarea unei biserici, însoțită de textul „Creștină Ortodoxă moartă, ținută afară pe scaune pe motivul că era săracă...Decedata se numește, Maricica Spătaru, este din satul Filipesti, jud Bacău și în urmă cu doua zile soțul ei a avut parte de același refuz din partea conducerii parohiei pentru a fi primit în biserică...”, a devenit virală zilele trecute pe internet, fiind preluată și de siteul Observator.tv.

În realitate, femeia nu era ținută în afara bisericii, ci instantaneul a fost surprins în timp ce preotul suplinitor era pe drum pentru slujbă. Precizările au fost făcute de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

„Luăm act cu regret de faptul că pe rețeaua de socializare a apărut o postare legată de o înmormântare din Parohia Filipești, Protopopiatul Onești, care a determinat comentarii răutăcioase din cauza dezinformării. Menționăm faptul că preotul paroh al Parohiei Filipești, deoarece a suferit o intervenție chirurgicală, a fost suplinit la cele două înmormântări din zilele de 5 și 6 ianuarie 2019 de preotul paroh al Parohiei Slobozia, Protopopiatul Onești.Serviciile religioase au fost organizate cu sprijinul comunității, înmormântările au fost oficiate la ora la care s-a stabilit și nu a fost perceput niciun onorariu, dat fiind faptul că amândoi decedații erau cazuri sociale cunoscute, fiind în atenția Bisericii și a comunității locale. Ne pare rău pentru faptul că se folosesc și astfel de momente pentru a denigra și dezinforma!", au precizat oficialii Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Pagina care a postat textul mincinos se numește „Luptăm pentru România” și este administrată de un anume Dan Ioan Păun. Acesta pare să fie un operator video la o televiziune.