ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documentarul „Vin românii” ("The Romanians are coming"), produs si difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4, poate fi urmărit sâmbătă, de la 21.00, la "Digipedia”, emisiunea prezentată de Emil Hurezeanu la Digi24.

"The Romanians are coming" spune poveştile unor români ajunşi în Marea Britanie. Personaje principale ale filmului sunt romii care trăiesc într-o sărăcie extremă în România şi românii care fac parte din clasa de mijloc a imigranţilor din Regat. Serialul de la Channel 4 a stârnit proteste ale comunităţii de români din Marea Britanie. Mulţi i-au acuzat pe jurnaliştii britanici că sunt părtinitori şi că s-au concentrat doar pe aspectele negative ale imigraţiei.

La momentul difuzării filmului în Marea Britanie, The Guardian a scris despre el că este "echilibrat", în timp ce jurnaliştii de la The Telegraph l-au catalogat ca fiind mai degrabă "neconvingător".