Cristian Tudor Popescu apare de 20 de ani pe ecranele românilor, arătând cu degetul pe câte cine sau cineva. ActiveNews a relatat despre situații în care pozițiile lui CTP se schimbau de la un an la altul, ajungându-se chiar să se bată cap în cap.

Cu toate acestea, mai sunt oameni care îl privesc drept reper pe acest personaj care a trecut, jurnalistic vorbind, prin toate bărcile regimului de la putere din România.

Jurnalistul Dan Popa a povestit pe internet două episoade avându-l ca personaj pe Cristian Tudor Popescu. Credem că aceste istorii ne scutesc de alte comentarii:

 

„Roxana, secretara Lui ma suna pe telefonul scurt in birou, rugandu-ma sa vin urgent. Mogulul insusi avea o problema. Evident, ma prezint la ordin. Mogulul ma ia usor la fezandat. Ce mai fac, ce mai zic, cum ma simt la el in ograda, dupa care imi spune si motivul pentru care m-a chemat. Fiu-su, "un tembel, da nah, ce sa-i fac?" se afla la malul marii. "Si vine Dane, un val idiot care i-a zmuls, ma-ntzelegi, telefonul din mana. Nu era vina lui, clar!", zice Mogulu..

Da si tu te rog un telefon la Vodaf...sa ii dea amaratului asta un aparat nou, ca al lui e mort acum. Nu mai functioneaza, cum sa zic... Ca parinte nu sunt deloc linistit sa nu stiu ca nu pot comunica cu el...". 

Prima reactie a fost sa intreb de ce nu ii cumpara lui fiu-su un mega-telefon de smeker. Bossul avea atunci - si stiam asta toti din redactie- vreo 10 mii de eur/lunar, ceea ce noua, micii ghertzoi ni se parea ceva imposibil de atins.

Mai scurtez: am sunat in ziua aia la compania de telefonie si prostii aia i-au trimis un nou aparat.

Dupa alti ani...

Acelasi mogul. Ii murise tatal care avea pe un carnet CEC suma de fix 13,25 lei. Ma cheama iar prin telefonul scurt la el ca sa ma roage sa dau un telefon sefului CEC de la acea vreme (era Eugen Radulescu). Care era ideea? Radulescu sa vina sa-i aduca cei 13,25 lei, ca sa nu trebuiasca ditamai CTP sa mearga el la CEC, sa stea la cozi, sa-l vada lumea....

I-am zis:pentru treishpelei lei? Lasati-i incolo de bani, ca nu....La care Mogulul: "Dane, tu crezi ca Sarbu avea bani sa ne cumpere daca nu era cumpatat la bani?" ”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews