ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proaspăt întors la conducerea Știrilor TVR, Claudiu Lucaci s-a apucat să facă racolări pe Facebook. Culmea ironiei, stația de la Timișoara a contractat o firmă ca să-i filmeze programul de Revelion.

În urma publicării în "Evenimentul zilei" a unui articol privind două decizii bizare luate de televiziunea națională - angajări pe Facebook și o emisiune de Revelion filmată de o altă firmă - conducerea TVR a adus informații suplimentare prin care explică problemele semnalate. 

"Hotărârile de Guvern invocate în articol (HG 286/2011* și HG 2027/2011*) fac referire la „sectorul bugetar plătit din fonduri publice”. Televiziunea Română nu este o autoritate publică în sensul legii, ci o instituție care își desfășoară activitatea în regim concurențial, sub controlul unei autorități publice, conform unei legi speciale – Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRTv.

Angajările pe perioadă determinată pentru posturile temporar vacante - suspendate temporar în cazul concediilor de creștere a copilului, detașări, suspendări la cerere pentru studii etc. - se pot face în baza unui referat al șefului structurii, aprobat de președintele-director general/director general interimar.

Referitor la al doilea subiect, TVR Timișoara a încheiat un contract având ca obiect nu filmarea programului de Revelion, cum apare în articol, ci închirierea de echipamente tehnice pe care TVR Timișoara nu le deține. Angajații firmei (un operator și un tehnician) însoțesc echipamentele pentru a verifica buna funcționare a acestora, personalul folosit pentru filmarea programului de Revelion a fost cel al TVR Timișoara".