ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Emilia Șercan, jurnalista specializată în denunțarea plagiatelor lui Victor Ponta și Gabriel Oprea, este acuzată că ar fi plagiat bucăți întregi din lucrarea sa de licență intitulată „Reglementări naționale și internaționale cu privire la libertatea de exprimare”, se arată într-un document transmis junraliștilor de la Turnul Sfatului.

„La 13 ani după ce și-a copiat propria lucrare de licență care atesta că este jurnalist, Emilia Șercan, declara: «Libertatea de conștiință este sfântă pentru un jurnalist». La 14 ani de la scrierea lucrării, Șercan părăsea în lacrimi platoul emisiunii Profesioniștii având pe buze un autodenunț: «În momentul ăsta mă simt o mare impostoare. Când în urmă cu o lună și jumătate, Emilia Șercan declara în emisiunea Profesioniștii a Eugeniei Vodă difuzată la TVR, că se simte o mare impostoare nimeni nu a bănuit că se referă și la altceva decât la «compromisul vieții» ei – acela că în 2008, pleca de la Evenimentul Zilei pentru a lucra (pentru 8.500 de euro lunar) la Realitatea-Cațavencu, controlată de mogulul Sorin Ovidiu Vântu", se arată în documentul citat de jurnaliștii de la turnulsfatului.ro.

Emilia Șercan, absolventă, în 2003, a Facultății de Științe ale Comunicării și Jurnalism din Sibiu, este acuzată că a copiat din două cărți, publicate în 2002, intitulate ”Jurisprudența europeană privind libertatea de exprimare”, respectiv „Ghid juridic pentru jurnaliști (ediția a III-a)”.

Articolul integral pe turnulsfatului.ro
 
Anul trecut, ziarul Curentul a publicat o listă cu numele unor jurnaliști plătiți „cu mult peste valoarea lor profesională sau umană, creându-le o imagine falsă vizavi de propriile persoane, astfel încât răzbunarea lor, perfect legitimă, a căpătat aspectul unei exorcizari în masă a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice și cu bale la guri",  a scris SOV pe Facebook din închisoare.