ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat în cazul emisiunii "La Măruță", difuzate marți, la Pro TV, în care a fost intervievată tânăra din Vaslui, victimă a unui viol.

În emisiunea menționată a postului de televiziune, moderatorul a intervievat-o pe fata din Vaslui, care a fost violată de șapte tineri, dezvăluind, astfel, identitatea acesteia. 

Avocata victimei a declarat în înţelegerea cu PRO TV, televiziunea şi-a luat angajamentul că nu vor apărea imagini cu fata.

"Personal, i-am cerut domnului Cătălin Măruţă ca în cazul în care părinţii vor fi de acord să fie filmaţi să nu ceară şi fetei să facă acest lucru. Domnul Măruţă m-a asigurat că victima nu va apărea la televizor. M-a asigurat că sub nicio formă victima nu va fi filmată şi nu va apărea în emisiune, iar mama va fi filmată cu spatele la cameră. Lucru care nu s-a şi întâmplat. Sunt pur şi simplu scandalizată că, din dorinţa de a face rating, nu doar că s-au încălcat nişte noţiuni de încredere, o promisiune dată ferm, dar s-a profitat de naivitatea unei adolescente pe care acum toata lumea o va arăta cu degetul drept violata din Vaslui. S-a călcat pur şi simplu în picioare noţiunea de victimă", a declarat pentru Adevărul, avocata Mioara Donosă.
 
Realizatorul s-a apărat afirmând că avea acordul fetei.