ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:05 Societatea Română de Televiziune a transmis joi, în legătură cu punerea sub urmărire penală a prezentatoarei Emma Zeicescu de către DIICOT, că va lua „toate deciziile cu respectarea legislației în vigoare și a procedurilor interne”,  , a informat joi un comunicat al instituției, conform AGERPRES.

„Emma Zeicescu nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil. Societatea a luat la cunoștință din presă despre poziția oficială a DIICOT exprimată prin purtătorul de cuvânt al acestei instituții referitoare la cazul menționat. SRTv ia toate deciziile cu respectarea legislației în vigoare și a procedurilor interne”, a transmis televiziunea publică.
 
Știrea inițială

Emma Zeicescu (Televiziunea Română) și Claudiu Popa (Realitatea TV) ar fi fost puși sub acuzare de către DIICOT pentru posesie de droguri, informează Antena 3.

Sursa citată precizează că ambii au fost audiați și li s-a adus la cunoștință acuzațiile și faptul că sunt suspecți. De altfel, DIICOT anunța, pe 14 septembrie, că la data de 21.08.2018 a fost înregistrat un dosar penal in rem, după ce cei doi au fost prinși la un festival de muzică cu droguri asupra lor.

Pe 17 august, a.c. Claudiu Popa declara public că „nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr și nu vând, nu consum substanțe interzise de lege”.

Emma Zeicescu și Claudiu Popa au un copil împreună, aceștia trăind în concubinaj.

Emma Zeicescu s-a remarcat după ce pe parcursul ultimilor doi ani s-a arătat o susținătoare a legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, aceasta numind demersul de schimbare a Constituției drept unul „ipocrit”, după cum informa ActiveNews la vremea respectivă.

La rândul său, Claudiu Popa s-a remarcat prin faptul că într-o emisiune de la Realitatea TV a purtat o insignă cu un mesaj jignitor la adresa Partidului Social Democrat (PSD).