ACTUALIZARE 15:05 Societatea Română de Televiziune a transmis joi, în legătură cu punerea sub urmărire penală a prezentatoarei Emma Zeicescu de către DIICOT, că va lua „toate deciziile cu respectarea legislației în vigoare și a procedurilor interne”,  , a informat joi un comunicat al instituției, conform AGERPRES.

„Emma Zeicescu nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil. Societatea a luat la cunoștință din presă despre poziția oficială a DIICOT exprimată prin purtătorul de cuvânt al acestei instituții referitoare la cazul menționat. SRTv ia toate deciziile cu respectarea legislației în vigoare și a procedurilor interne”, a transmis televiziunea publică.
 
Știrea inițială

Emma Zeicescu (Televiziunea Română) și Claudiu Popa (Realitatea TV) ar fi fost puși sub acuzare de către DIICOT pentru posesie de droguri, informează Antena 3.

Sursa citată precizează că ambii au fost audiați și li s-a adus la cunoștință acuzațiile și faptul că sunt suspecți. De altfel, DIICOT anunța, pe 14 septembrie, că la data de 21.08.2018 a fost înregistrat un dosar penal in rem, după ce cei doi au fost prinși la un festival de muzică cu droguri asupra lor.

Pe 17 august, a.c. Claudiu Popa declara public că „nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr și nu vând, nu consum substanțe interzise de lege”.

Emma Zeicescu și Claudiu Popa au un copil împreună, aceștia trăind în concubinaj.

Emma Zeicescu s-a remarcat după ce pe parcursul ultimilor doi ani s-a arătat o susținătoare a legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, aceasta numind demersul de schimbare a Constituției drept unul „ipocrit”, după cum informa ActiveNews la vremea respectivă.

La rândul său, Claudiu Popa s-a remarcat prin faptul că într-o emisiune de la Realitatea TV a purtat o insignă cu un mesaj jignitor la adresa Partidului Social Democrat (PSD).Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews