ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Macarie al Europei de Nord a îndemnat credincioșii să nu devină dependenți de noile tehnologii, cu ocazia Sfintei Liturghii din Duminica tămăduirii femeii gârbove, informează Basilica.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a făcut trimitere la minunea tămăduirii de Hristos a femeii gârbove, relatată în evanghelia duminicală, îndemnându-i pe credincioșii să evite înrobirea și gârbovirea produsă de dependența de noile tehnologii, avertizând în mod special necesitatea protejării copiilor de influența lor nocivă. 

„Nu vă lăsați gârboviți de telefoanele și tabletele voastre! Ridicați privirea din ecran, din acest cer virtual care vă orbește sufletește! Priviți cu milă și grijă la chipurile celor  din preajmă, apoi înălțați-vă privirea spre cer, privind spre Mântuitorul Hristos, de la Care se pogoară toată darea cea bună și tot darul desăvârșit!” a mai subliniat părintele episcop.

Copilașii însă și credincioșii prezenți la slujbe au primit cărți de rugăciuni și mai multe daruri din partea părintelui episcop care a vizitat și la domiciliu câțiva enoriași, încurajându-i în purtarea crucii străinătății. Credincioșii s-au închinat cu multă evlavie și bucurie Icoanei Maicii Domnului „Stăpâna Fiordurilor” păstrată în biserica parohială din Stavanger.