Moartea micuțului Alfie Evans a înduioșat întreaga lume și a stârnit reacții dintre cele mai vehemente împotriva sistemului medical britanic. O reacție foarte dură a avut Traian Radu Ungureanu, ziarist și europarlamentar român din partea PNL.

Într-un editorial găzduit de Adevărul, Traian Ungureanu scrie că „În Marea Britanie, Belgia, Olanda, Elveția, cine e prea tînăr sau prea bătrîn, prea obosit sau neputincios, e selectat și eliminat tocmai pentru că sistemul merge strună”.

TRU notează că în Occident, decizia vieții și a morții stă în mâna anumitor persoane care „știu cînd și ce trebuie făcut pentru ca rebutul să fie scutit de viață, în propriul interes. „In his best interest" - cum spune cea mai nobilă sentință capitală vreodată rostită printre oameni. Bine n-ați mai veni în civilizația occidentală a morții!”.

În Anglia, notează el, „întîrziații vieții, copii sau bătrîni, sînt omorîți legal, după o procedură aprobată de stat și acceptată de lumea educată”. În această categorie a intrat și Alfie Evans, după ce „O nouă decizie judecătorească a interzis tratamentul în Italia. De ce? Nici cele mai iscoditoare minți nu vor găsi alt răspuns decît: pentru că spitalul, judecătorii și noua civilizație a morții, la putere în Occident, vor să îl omoare. Nu! Insistă să îl omoare. Așa cum cere rațiunea odată eliberată de superstiția religioasă a vieții sacre. S-a spus că Tom, tatăl lui Alfie, e romano-catolic, așa cum se spune de cineva că e infirm, analfabet sau satanist. Cu milă, regret și dramul de înțelegere cuvenit retarzilor. În acest caz, ori sîntem toți retarzi catolici, ori sîntem barbari la zi.Lucrurile trebuie spuse clar și apăsat. Consensul morții e cimentat deasupra Occidentului”.

Traian Ungureanu trece în revistă câteva dintre caracteristicile lumii noi din Occident:

„sinuciderile asistate sînt o banalitate organizată industrial, în centre de excelență, cu servicii economy sau premium.   
natalitatea, adică voința de a fi și de a aduce în ființa pe cei îți urmează a încetinit pînă la repaus. Ca un dric purtat de o limuzină cu rezervorul gol. În spate, procesiunea e încolonată sub o placardă pe care scrie mare: de ce ne-am naște? Europa a căzut fatal sub așa numita rată de înlocuire - pragul care dă vieții un avantaj minim asupra morții.   
 
familia e borș, ghiveci și fundătură. O paradă de combinații surpriză între sexe de același sex, politică și satisfacția demolării. Hai să ne căsătorim! Am găsit o variantă nouă! Pe urmă, ne adoptăm copiii din cealaltă căsătorie, în care eram amîndoi două. Curaj! Presa, progresul și viitorul sînt cu noi! 
 
 sexul e opțional. Bărbat și femeie în același timp sau deloc sau altcumva, în funcție de ceva sau de altceva și de ocazia de a face scandal, pînă obții drepturi și legi speciale.   
 
în grădinițe și în școli, copiii sînt îndemnați să nu decidă pripit între fustiță și pantalonași. Să își asculte sinele și abia apoi să decidă ce sînt: fetiță sau băiețel, transexiță sau transexițel. 
 
 culturile și națiunile au fost date la repopulat. Stăpînii lumii, Cancelari germani, Miniștri britanici și francezi, Comisari europeni, cheamă cu brațele deschise migranții ce ne vor lua locul. Căci noi ne stingem, statistic și moral. Ne abolim din prea multă plăcere și plictis de viață. Noua deviză și poruncă: un copil în minus, un iPad și o vacanță thailandeză în plus.   
 
Dar conștiința? A fost decuplată de la tuburi cu mult înaintea lui Alfie Evans. Tăcerea ostilă și furia selectivă trec drept ținută publică. Nici un ONG, star rock, vedetă globală de cinema, nici un sportiv milionar și nici un filantrop sau ITist miliardar nu au avut timp și cuvinte pentru Alfie Evans, cetățean britanic și italian, dar non-cetățean al lumii noi”.

Textul integral, semnat de Traian Ungureanu, pe adevărul.ro.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews