Administratorilor paginii de facebook a Coaliției pentru Familie le-a fost blocat accesul la propriile pagini, anunță Știri pentru Viață, citând-o pe avocata Ana-Corina Săcrieru.

Mai precis, este vorba despre paginile: Coaliția pentru Familie, Platforma Împreună și Referendum pentru România.

Mihai Gheorghiu, președinte al Comitetului de inițiativă cetățenească pentru revizuirea Constituției României și unul din administratorii blocați, a spus pentru România Liberă: „mă aștept ca Facebook să ne șteargă pagina sau s-o facă de neutilizat.
 
Interzicerea accesului meu ca administrator la paginile noastre este preludiul probabil pentru blocarea paginilor «Coaliției pentru Familie», «Împreună» și «Referendum pentru România». De altfel, avem destule probleme de acces și vizibilitate de peste un an de zile. Totul este un atac la libertatea noastră de exprimare, în condițiile în care discursul nostru a fost în permanență unul moderat și corect." 

Acțiunea vine pe fondul vocilor tot mai clare din zona coaliției de guvernare care anunță că Referendumul pentru Căsătorie va avea loc pe 7 octombrie.

Facebook și-a făcut un obicei din a bloca, temporar sau permanent, voci conservatoare. Iulian Capsali, Mircea Morar, Cătălin Sturza sau chiar a asociații ce fac parte din Coaliția pentru Familie, precum Pro Docens Media.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews