ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administratorilor paginii de facebook a Coaliției pentru Familie le-a fost blocat accesul la propriile pagini, anunță Știri pentru Viață, citând-o pe avocata Ana-Corina Săcrieru.

Mai precis, este vorba despre paginile: Coaliția pentru Familie, Platforma Împreună și Referendum pentru România.

Mihai Gheorghiu, președinte al Comitetului de inițiativă cetățenească pentru revizuirea Constituției României și unul din administratorii blocați, a spus pentru România Liberă: „mă aștept ca Facebook să ne șteargă pagina sau s-o facă de neutilizat.
 
Interzicerea accesului meu ca administrator la paginile noastre este preludiul probabil pentru blocarea paginilor «Coaliției pentru Familie», «Împreună» și «Referendum pentru România». De altfel, avem destule probleme de acces și vizibilitate de peste un an de zile. Totul este un atac la libertatea noastră de exprimare, în condițiile în care discursul nostru a fost în permanență unul moderat și corect." 

Acțiunea vine pe fondul vocilor tot mai clare din zona coaliției de guvernare care anunță că Referendumul pentru Căsătorie va avea loc pe 7 octombrie.

Facebook și-a făcut un obicei din a bloca, temporar sau permanent, voci conservatoare. Iulian Capsali, Mircea Morar, Cătălin Sturza sau chiar a asociații ce fac parte din Coaliția pentru Familie, precum Pro Docens Media.