ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postarea lui Mirel Palada despre români, resurse, inteligență și prostie, despre care ActiveNews a scris aici și care devenise virală, a fost ștearsă de facebook.

Mai mult decât atât, același lucru i s-a întâmplat și lui Patrick Andre de Hillerin, cel care o preluase și distribuise. Culmea, facebook a invocat „regulile comunității”, deși cei doi sunt prieteni în viața de zi cu zi.

Și avocatul Dan Chitic, președintele Partidului Alianța Națională, a pățit același lucru. În schimb, Chitic a anunțat deja că a început acțiunea în instanță împotriva facebook.

„FB mi-a șters postarea in care preluam mesajul lui Mirel Palada. Desigur, la sugestia proștilor violenți despre care vă vorbeam. La cererea turnătorilor cu suflete de slugi care nu-și suportă nimicnicia atunci când o zăresc accidental intr-o oglindă.

Desigur, am solicitat reanalizarea măsurii. Un fel de apel la instanțele superioare ale "comunității"!

In caz că apelul meu va fi respins, mă voi îndrepta împotriva fb in instanță. Măcar așa să aflăm și noi care sunt "standardele" alea care sunt mai importante decât libertatea de exprimare garantată de Constituție la Art. 30:

Le reamintesc celor din "comunitate" că: 

"(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă."

Post script: cât scriam prezentul mesaj, pe repede înainte ca în procesele cu DNA, sesizarea mi-a fost respinsă”, a scris el.