ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică seara a avut loc finala Cupei României, meci disputat între FC Steaua şi "U" Cluj. Echipa bucureşteană s-a impus cu 3-0, câştigând astfel al treilea trofeu din acest sezon.
 
Meciul a fost transmis de Pro TV, televiziunea care deţine drepturile pentru această competiţie, fiind comentat de Felix Drăghici şi Costi Mocanu. În timpul partidei, arătând că în ultimii ani Cupa României a fost cucerită doar de cluburi mari, unul dintre cei doi comentatori conchide. ”A trecut vremea când Cupa era pentru fraieri și loseri!”. 
 
Cel care a remarcat acest derapaj al celor de la Pro TV este Octavian Stăcioiu. 

În goana nebună după audienţă, cei de la Pro TV au uitat care este adevărată esenţă a acestei competiţii: permite echipelor mici să viseze la câștigarea unui trofeu și la participarea în cupele europene. Numai în România există "capi de serie" în această competiţie, spulberând în acest fel orice şansă a celor mici.
 
Pro TV ar trebui să arunce un ochi în Anglia, acolo unde echipe de "loseri" ajung frecvent în fazele superioare ale competiţiei. 
 
Până la dominaţia aşa-ziselor echipe mari, Cupa României a ajuns şi la cluburi gen Chimia Râmnicu Vâlcea, Arieşul Turda, Metalul Reşiţa sau Jiul Petroşani.