ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Spânu scrie despre reacțiile diferite ale publicației franceze „Le Monde” în ceea ce privește folosirea gazelor lacrimogene la București la mitingul din 10 august, respectiv la Paris.

În timp ce folosirea gazelor lacrimogene la București a fost condamnată de publicația franceză, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul Parisului.

Nu e de mirare, scrie Ion Spânu, de vreme ce articolul despre incidentele de la București a fost scris de către Mirel Bran, soțul fostei consiliere a președintelui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

„Pe Mirel Bran, corespondentul ziarului „Le Monde”, îl cunoașteți din „Condicuța cu agenți”, cartea noastră despre rețeaua de agenți folosită de ICR pentru dezinformări despre România în presa străină (v. ). Articolele anti-românești ale lui Mirel Bran au fost răsplătite: cartea sa „București, dezghețul” a fost publicată la Humanitas și tradusă pe banii ICR în franceză și engleză, fiind prezentată de ICR New York, alături de un roman al soției lui Mirel Bran! Totul pe banii României pe care o denigrează în articolele sale din „Le Monde”!”, notează Spânu în Cotidianul.
 
Analiza completă poate fi citită aici.