ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activistul civic Pavel Pântea coordonator al Grupului Civic Iași și coordonator al Partidului ARCA Națiunii Române-Filiala Iași solicită autorităților să interzică marșul LGBT deoarece încalcă legislația în vigoare. Pavel Pîntea a depus și o sesizare penală deoarece o parte dintre participanții la acest marș sunt minori. ”Acest curent care dorește cu orice preț defăimarea instituției familiei, a creștinismului și a normalității, realizează acțiuni de promovare și dezvoltare a conceptului bazate pe corupere de minori neinformați’’, a spus Pavel Pântea, citat de publicația Dezvăluirea, din care redăm:

Grupul Civic Iași coordonat de activistul civic Pavel Pîntea, solicită autorităților locale în special Primăriei municipiului Iași să interzica marșul LGBT deoarece încalcă legislația în vigoare. În acest sens Pavel Pîntea  a înregistrat deja o cerere la Primăria Iași, marșul urmând să aibă loc duminică 11 iunie cu plecare din fața Universității Alexandru Ioan Cuza. „Se încalcă articolul 2 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea manifestațiilor publice întrucât Universitatea Al. I. Cuza este în funcțiune la acea dată conform programei universitare 2022-2023, fiind susținute mai multe examene și seminarii, iar adunările publice în fața instituțiilor care funcționează sunt INTERZISE. Citez din Lege:  "adunările publice trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat fără să stânjenească funcționarea instituțiilor publice sau private, a celor de ÎNVĂȚĂMÂNT, culturale și sănătate și să degenereze în acțiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, viața sau integritatea corporală, bunurile acestora sau a domeniului public”, a declarat Pavel Pântea.

 

Mai mult decât atât pentru că în cadrul acestor manifestări de apărare a drepturilor comunității LGBT au fost folosiți și minori activiștii societății civile au depus și o sesizare penala la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT Iași). „Având în vedere că un număr însemnat de participanți sunt MINORI (mulți dintre ei neavând nici vârsta de 14 ani), fiind racolați, adăpostiți și exploatați în aceste acțiuni fără acordul părinților și fără a percepe în mod liber și matur ceea ce se petrece, există înregistrat pe rolul DIICOT Iași denunțul cu nr. 539326/2023 privind infracțiunile de trafic de minori, abuzul în serviciu, favorizarea faptuitorului și omisiunea sesizării. Având în vedere că în România acțiunea penală suspend orice acțiune civila solicit suspendarea acestei activități adică solicit ca acest marș sa nu mai aibă loc până când procurorii nu vor soluționa plângerea’’, a adăugat Pavel Pântea.

Coordonatorul  Grupului Civic Iași a adăugat că manifestația LGBT încalcă valorile morale ale societății românești. „Acest curent care dorește cu orice preț defăimarea instituției familiei, a creștinismului și a normalității, realizează acțiuni de promovare și dezvoltare a conceptului bazate pe corupere de minori neinformați, nedezvoltati emoțional, fără capacitate de exercițiu ceea ce este nepermis într-un stat de drept și o societate civilizată. Trebuie sa luăm în considerare și punctul de vedere al reprezentanților Bisericii care se opun vehement acestui curent anti-credință și anti-familie, Iașul fiind un oraș al credinței cum puține în lume sunt, care găzduiește Ocrotitoarea Moldovei-Sfânta Parascheva’’, a încheiat Pavel Pântea, potrivit sursei citate.

Citiți și În fața marșului homosexualilor din Iași, Arhiepiscopia Iașilor are un întreit răspuns: pocăință, rugăciune și mărturisire. Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie - nu există ”alternative” la această realitate