ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


„Parlamentul e pe cale să adopte o lege care prevede, teoretic, vaccinarea obligatorie. În realitate, toate partidele au găsit un consens toxic: părinții antivaccin au scăpat de răspundere penală, iar copiii care nu sunt vaccinați pot fi înscriși la grădiniță și la școală, deși ar putea fi bombe epidemiologice. Explicația: frica politicienilor, în an electoral, de organizațiile tip «dacii liberi», care refuză intervenția medicilor asupra pruncilor.”

Așa se deschide unul dintre cele mai disperate articole de propagandă publicate de platforma (ne)Adevărul. Și ăștia sunt „jurnaliștii” care au băgat la greu cu „referendumul urii” și „iubirea nu se votează” în toamna anului 2018, deci nu s-au dat înapoi în trecut de la propaganda de cea mai joasă speță. Însă disperare ca aici mai rar.

Câte buzzworduri pe propoziție: toxic, bombe, dacii liberi.

Exercițiul goebbelsian abia își ia însă avânt:

„În 2017, imediat după votul din Senat, mai multe asociații de părinți au organizat proteste în toată țara. «Vaccinare obligatorie = dictatură», au strigat unii părinți în stradă, rostind, apoi, rugăciunea «Tatăl Nostru». Protestele au fost intens mediatizate de sputnik.md, site-ul de propagandă finanțat de Rusia. «Nu suntem animale ca să fim injectați cu forța», a fost unul dintre titlurile publicației.”

Deci, evident, toate sperietorile de serviciu trebuie scoase și agitate: „religioșii”, rugăciunea „Tatăl Nostru” și, desigur, Sputnik și Rusia.

Mai departe:

„Pe fondul tensiunilor sociale, liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a ordonat ca proiectul de lege să fie dosit în sertarele Parlamentului. PSD a executat.”

Și:

„Liberalii, în ciuda doctrinei, au susținut și referendumul pentru familia tradițională, respins de români în toamna anului 2018. Prin urmare, Camera Deputaților va adopta săptămâna viitoare, în calitate de for decizional, o lege care prevede vaccinarea obligatorie, dar care e goală de conținut, ca urmare a presiunilor făcute de facțiunea ultra-conservatoare a societății.”

Deci și Dragnea, ultra-conservatorii și referendumul pentru familie se alătură complotului. Pe lângă dacii liberi și Rusia.

Dar partea care aurmează e the ultimate mindfuck:

„La ultima ședință, chiar Ludovic Orban ne-a spus că mesajul PNL trebuie să fie pro-vaccinare, însă nicidecum obligatorie. «Dacii liberi» sunt influenți în teritoriu și ne-ar putea costa electoral, mai ales că vom avea atât alegeri locale, cât și anicipate", susțin surse din conducerea PNL pentru Adevărul.”

Afăm prin urmare „pe surse” (ha! ha!) de la (ne)Adevărul cine conduce de fapt România. Dacii liberi și ultra-conservatorii, care sunt ăia de au făcut referendumul pentru familie.

Evident, majoritatea afirmațiilor sunt pur și simplu aruncate din burtă, fără nici cea mai mică dovadă, link, surse credibile, orice. Și ce contează că au venit obiecții și de la UDMR, chiar și de la USR, că au fost înaintate puncte de vedere în spațiul public din partea unor ONG-uri, oameni de știință, medici, juriști care nu au nici o legătură cu „dacii liberi” sau chiar cu „religioșii”. Asta e trecut cu totul sub tăcere, să nu lăsăm adevărul (sic!) să strice un exercițiu (disperat) de agitație și manipulare.

Credeam că le-am văzut pe toate și credeam că am văzut propagandă cu toporul, în ultimii 30 de ani. Dar ăștia de la (ne)Adevărul reușesc mereu să mă surprindă, stabilind noi standarde de ticăloșie și propagandă de cel mai pur rit goebbelsian.

Și dacă până acum nu aș fi avut vreo problemă cu vaccinarea obligatorie; dacă aș avea vreun strop de luciditate în cap, după o așa o mizerie, aș începe să-mi pun întrebări serioase. Să scrii un articol așa de perfect agitatoric... e o performanță.

Îi simți cum scrâșnesc din dinți și cum fac spume la gură după fiecare rând și după fiecare mănunchi de buzzworduri pe ăia din spate, care împing la obligativitatea vaccinării.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews