ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși imaginile sunt neclare și ancheta nu a stabilit încă nimic, există deja persoane care instrumentalizează cazul profesorului de religie din Copșa Mică acuzat că s-a mângâiat în zonele intime pentru a lovi în dușmanii ideologici.

Prima astfel de persoană se numește Dan Tăpălagă. Fostul ( și actualul?) colaborator al Monicăi Macovei a profitat de ocazie pentru a mai lovi în Coaliția pentru Familie, una dintre țintele preferate ale publicației pe care o conduce, Hotnews.ro. Coincidență sau nu, Copșa Mică este chiar orașul natal al lui Tăpălagă.

Astfel, deși imaginile nu sunt clare, deși anchetele sunt în desfășurare, iar profesorul însuși a negat faptele, Tăpălagă scrie că „preotul ăsta nesimțit care se masturbează fix la ora de religie în fața unor copii” este unul dintre motivele pentru care CPF se opune „educației sexuale în școli”. Am păstrat ortografia originală a emitentului:

„Va amintiti reactia Coalitiei pentru Familie dupa scandalul politistului pedofil? V-o reamintesc: "Iata unde duce drumul nesocotirii valorilor fundamentale ale civilizatiei crestine". Folosind logica lor putem spune acum asa: Iata cum preda un preot valorile fundamentale ale civilizatiei crestine. Ce invata copiii la ora de religie?


Este cel mai bun exemplu de abordare abuziva. cea mai buna dovada ca orice tampenie poate fi demonstrata generalizand aiurea pornind de la cazuri particulare. Asta face si Coalitia pentru Familie, in habotnicia ei paguboasa. Se agata de exemple fara relevanta pentru a-si demonstra teza ca in afara religiei oamenii se transforma in niste monstri.

Ce ne facem insa cand in interiorul Bisericii, printre slujitorii ei, gasim monstruozitati la fel de mari? Pe cine mai aruncam vina? Deci politistul pedofil e un exemplu bun de dat pentru a arata unde ajunge o societate desacralizata, dar cu preotul asta nesimtit care se masturbeaza fix la ora de religie in fata unor copii ce facem? De asta se opunea Colaitia educatiei sexuale in scoli, ca sa se ocupe in felul asta preotii de ea? Ce concluzii generale tragem din acest caz particular?”.
 
Hotnews.ro este una dintre publicațiile online nominalizate, în repetate rânduri, de către CPF pentru că răspândește „știri false” despre această instituție și demersul de modificare a Constituției pentru apărarea familiei. De asemenea, Hotnews a atacat în numeroase rânduri ora de religie, susținând activ eliminarea acestei materii din școli. 

Dan Tăpălagă nu este la prima manipulare de acest gen: în trecut, s-a folosit de acuzațiile de furt aduse unor preoți pentru a acuza imoralitatea Bisericii. În realitate, acuzațiile s-au dovedit false, dar Tăpălagă nu și-a mai retras articolul.
 
Recent, Hotnews a atribuit CPF niște propuneri de măsuri care nu aparțineau acestei organizații. Abia după câteva ore și după ce a fost amenințată cu măsuri legale, redacția  Hotnews a găsit de cuviință să modifice textul.