Deși imaginile sunt neclare și ancheta nu a stabilit încă nimic, există deja persoane care instrumentalizează cazul profesorului de religie din Copșa Mică acuzat că s-a mângâiat în zonele intime pentru a lovi în dușmanii ideologici.

Prima astfel de persoană se numește Dan Tăpălagă. Fostul ( și actualul?) colaborator al Monicăi Macovei a profitat de ocazie pentru a mai lovi în Coaliția pentru Familie, una dintre țintele preferate ale publicației pe care o conduce, Hotnews.ro. Coincidență sau nu, Copșa Mică este chiar orașul natal al lui Tăpălagă.

Astfel, deși imaginile nu sunt clare, deși anchetele sunt în desfășurare, iar profesorul însuși a negat faptele, Tăpălagă scrie că „preotul ăsta nesimțit care se masturbează fix la ora de religie în fața unor copii” este unul dintre motivele pentru care CPF se opune „educației sexuale în școli”. Am păstrat ortografia originală a emitentului:

„Va amintiti reactia Coalitiei pentru Familie dupa scandalul politistului pedofil? V-o reamintesc: "Iata unde duce drumul nesocotirii valorilor fundamentale ale civilizatiei crestine". Folosind logica lor putem spune acum asa: Iata cum preda un preot valorile fundamentale ale civilizatiei crestine. Ce invata copiii la ora de religie?


Este cel mai bun exemplu de abordare abuziva. cea mai buna dovada ca orice tampenie poate fi demonstrata generalizand aiurea pornind de la cazuri particulare. Asta face si Coalitia pentru Familie, in habotnicia ei paguboasa. Se agata de exemple fara relevanta pentru a-si demonstra teza ca in afara religiei oamenii se transforma in niste monstri.

Ce ne facem insa cand in interiorul Bisericii, printre slujitorii ei, gasim monstruozitati la fel de mari? Pe cine mai aruncam vina? Deci politistul pedofil e un exemplu bun de dat pentru a arata unde ajunge o societate desacralizata, dar cu preotul asta nesimtit care se masturbeaza fix la ora de religie in fata unor copii ce facem? De asta se opunea Colaitia educatiei sexuale in scoli, ca sa se ocupe in felul asta preotii de ea? Ce concluzii generale tragem din acest caz particular?”.
 
Hotnews.ro este una dintre publicațiile online nominalizate, în repetate rânduri, de către CPF pentru că răspândește „știri false” despre această instituție și demersul de modificare a Constituției pentru apărarea familiei. De asemenea, Hotnews a atacat în numeroase rânduri ora de religie, susținând activ eliminarea acestei materii din școli. 

Dan Tăpălagă nu este la prima manipulare de acest gen: în trecut, s-a folosit de acuzațiile de furt aduse unor preoți pentru a acuza imoralitatea Bisericii. În realitate, acuzațiile s-au dovedit false, dar Tăpălagă nu și-a mai retras articolul.
 
Recent, Hotnews a atribuit CPF niște propuneri de măsuri care nu aparțineau acestei organizații. Abia după câteva ore și după ce a fost amenințată cu măsuri legale, redacția  Hotnews a găsit de cuviință să modifice textul.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews