ACTUALIZARE 13:00 În urma acestui incident, redacția HotNews e remis un comunicat în care prezintă scuze lui Victor Ponta, precizând totodată că cel care a scris acel mesaj a fost concediat.

 „Unul dintre editorii contului de Facebook al HotNews.ro a avut o postare ingrozitoare, inacceptabila, la adresa fostului premier Victor Ponta. Ne cerem scuze public atat lui Victor Ponta, cat si publicului, pentru aceasta postare care nu are ce cauta in spatiul public. Colaboratorul care a postat acest lucru a fost dat afara de la HotNews.ro. Reiteram atasamentul nostru pentru decenta discursului in spatiul public si hotararea de a lupta cu orice mijloace pentru a pastra un spatiu public curat. Inca o data, prezentam scuzele noastre.”, a fost HoteNews pe pagina de Facebook.

Știre inițială

Un eveniment petrecut în această dimineață poate schimba percepția multora dintre cititori despre modul în care se face presă în țara noastră.


Jurnaliștii de la HotNews au publicat pe pagina oficială de socializare a site-ului un mesaj incredibil: „Sper să crăpi, Victor Ponta”.

Într-un asemenea caz nu se mai pune problema unei deontologii profesionale, atunci când ajungi să ameninți cu moartea o persoană, fie că îți e plăcută sau antipatică, într-un asemenea mod.

Chiar dacă ar fi fost deranjați de unele reacții ale lui Victor Ponta, aceste lucruri se pot lămuri pe baza dialogului și în niciun caz prin astfel de mesaje criminale.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews