ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania de strângere de fonduri inițiată de ActiveNews pe 26 august a atras atenția mass-mediei progresiste. Publicația hotnews.ro a publicat articolul: Mediastandard.ro: Un site de știri își face publicitate prin atacarea altor publicații, în care siteul nostru este acuzat că și-ar face „publicitate” pe seama altor siteuri.

Mai precis, este vorba despre o trimitere către un articol de opinie publicat pe siteul Mediastandard.ro (e de înțeles dacă n-ați auzit de el. E un website folosit de hotnews pe post de proxy: manipulările progresiste sunt explicate într-un limbaj pe înțelesul minților care nu vor să gândească prea mult), în care o autoare obscură afirmă că „Din opt paragrafe, două sunt atacuri directe la adresa altor redacții și proiecte, unele dintre ele menționate și de mine, ceva mai sus”.

În realitate, autoarea manipulează ieftin: nu este vorba despre pagina de donații, ci ea citează dintr-un articol în care explicăm cum funcționează donațiile. În pagina de donații și caseta de sub fiecare articol nu se face referire la nimeni altcineva.

Dar fără această scoatere din context, cum ar mai funcționa manipularea? Din cele peste 34 de paragrafe, 979 de cuvinte și 5.000 de caractere folosite de noi pentru mixul de promovare a donațiilor (casetă, pagină și articol), autoarea găsește două paragrafe pentru a-și putea construi acuzația. 

După ce, de ani de zile, nu au făcut decât să arunce tone de acuzații nefondate asupra noastră (la care, între timp, și ei au renunțat din cauza lipsei de credibilitate), acum tot ei spun că ne-am face publicitate atacându-i pe alții.

Curat presă de calitate, nu?